Advert
OKUL VE A‡OCUK SAĞLIĞI

OKUL VE A‡OCUK SAĞLIĞI

Bu içerik 6290 kez okundu.
Çevre sağlığı; okulda çocuğun sağlığı ve eğitimindeki başarının önemli etkenlerindendir. Çocuklar bir yılın yarısından fazlasını okul ve yakın çevresinde geçirmektedir. Bu zaman içinde fiziksel ve mantık gelişimleri bu çevreden önemli ölçüde etkilenmektedir.
Fiziksel çevre içinde okul binası ve sınıflar , okulun yakın açevresi, mutfak, tualetler, havalandırma , aydınlatma, gürültü, güvenlik ve kazaların önlenmesi, yangın ve deprem önlemlerini içerir.
Okul anayollardan uzakta , sakin alanlarda inşa edilmelidir. Okul alanın çocuk başına 5 m2 ve tüm alan en az 400 m2 olacak şekilde düzenlenmelidir. Bina 4 katı geçmemelidir. Sınıflar okul binasının  güney ve güneydoğu tarafına yerleştirilmelidir. Sınıf her öğrenciye 2 m2  yüzey ve 4-5 m3 hava hacmi olacak büyüklükte olmalıdır. Sınıfların büyüklüğü 9 m ‘den fazla olmamalıdır. Sınıf genişliği ortalama 6 metre olması uygun olur.  7,5 metreden fazla olan sınıflarda öğrencinin öğretmen tarafından gözlenmesi zor olacaktır. Sınıf yüksekliği 3,5 metre ve sınıftaki öğrenci sayısı 30-35 olmalıdır. Duvar mat ve açık renkte boyanmalı, pencereler öğrenci sıralarının solunda olmalıdır. Tualetler her 40 erkek öğrenciye ve her kız öğrenciye bir adet düşecek şekilde olmalı, ayrıca her 20 erkek öğrenciye bir pisuar olmalıdır.
 Yangın ve acil çıkma kapıları belirlenmeli, merdivenler yangına dayanıklı malzemeden yapılmalıdır.  Okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personelin sağlık kontrolleri yapılmalı, gıdaların saklanması ve hazırlanmasında hijyenik kurallara dikkat edilmeli, satılan gıdalarda çocuk sağlığı açısından uygun gıdalar arasından seçilmelidir.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü