Advert

İbrahim Kalın: Erdoğan iki önemli görüşme yapacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın: Erdoğan iki önemli görüşme yapacak
Bu içerik 1067 kez okundu.

İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

 

Özellikle güvenlik noktasında Türkiye 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele etmeye devam ediyor. DEAŞ, PKK ve onun uzantısı olan örgütler ve FETÖ'ye karşı mücadele devam ediyor.

 

Milli Savunma Bakanlığı'nın dile getirdiği gibi PKK'ya karşı başarılı bir şekilde yürütülen Pençe 1, Pençe 2 yürütülmeye devam edecek. Güvenli Bölgede sahada uygulaması önemli. 

 

ABD ile güvenli bölge konusunda mutabakata varıldı. Ana çerçevede mutabık kaldık. İlgili birimlerimizin görüşmeleri devam ediyor. Münbiç yol haritasında yaşanan gecikmeleri kabul etmemiz mümkün değil.

 

Suriyeli mültecilerin eve dönmesi, Suriye ile sınırdaki güvenliği sağlama konusunda oldukça önemli gelişmelerdir.

 

İdlib konusunda değerlendirmeler oldu. 9. gözlem noktamıza yapılan saldırı, ve hayatını kaybedenler ve yaralananlar konusundaki düşüncemizi Rus tarafına ilettik. İdlib'de 12 gözlem noktamızın bulunduğu yerlerde güvenliğin tamamen sağlanması konusunda mutabık kalınmıştı, bunun devam etmesini bekliyoruz.

 

İdlib'de TSK konvoyuna saldırı

 

Tepkilerimizi Rus tarafına ilettik.Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir telefon görüşmesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile de görüşecek.

 

Önümüzdeki aylarda enflasyonda belirgin bir düşüşün yaşanmasını öngörüyoruz. Bunun istihdama da olumlu yansımaları olacaktır. 

 

İzmir'deki orman yangını

 

Yangında hasar gören arazilerin imara açılması Anayasa'ya aykırıdır. Böyle bir şey asla söz konusu değildir.

 

Siyasette Kayyım tartışması

 

Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz.  Hükümetin ya da İçişleri Bakanlığımızın keyfi olarak aldığı kararlar değildir. Seçimlerin namusunun korunması, vatandaşın verdiği oyun demokratik kurallar çerçevesinde hayata, siyasete, yönetime yansıtılması için bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Aynı partiden ya da benzer siyasi görüşe sahip başka belediyeler de var ama buralarda doğrudan suça karışma, terör örgütüne yardım yataklık etme, destek olma gibi bir suç hasıl olmadığı için bunlarla ilgili bir tedbir, tasarruf söz konusu olmamıştır.

 

Müşterek Harekat Merkezi

 

Takvim belli, uygulamaları göreceğiz. Önümüzdeki haftalarda somut uygulamaları göreceğiz. Fırat'ın doğusunda Türk ve Amerikan askerleriyle ortak devriyeler yakın zamanda başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı PKK FETÖ DEAŞ Erdoğan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı