Advert

Diyarbakır ve ilçeleri ilkokul mezunlarına emanet!

Diyarbakır ve ilçeleri ilkokul mezunlarına emanet!
Bu içerik 1320 kez okundu.

AK Parti ve DEM Parti’nin Diyarbakır merkez ve ilçelerde gösterdiği belediye meclis üyesi listesinin yüzde 60’ının ilkokul mezunu olması dikkat çekti.

 31 Mart’ta yapılacak yerele seçimlere kısa süre kala, birçok partinin belediye başkan adayı ve meclis üyeleri belli oldu. Diyarbakır’da DEM Parti ve AK Parti’nin Belediye Meclis üyelerinin büyük bir bölümünün ilkokul mezunu olması dikkatlerden kaçmadı. Belediye başkanının yanı sıra meclis üyelerinin de önemli sorumluluğu olmasına rağmen her iki partideki aday profillerinin düşük olması tepkiye neden oldu.

2023/03/31/diyarbakir-buyuksehir.jpg

Belediye Meclis üyesi ne iş yapar?

Meclis üyelerinin belediyenin yönetiminde önemli görevleri bulunmasına rağmen, alanında uzman olmayan, kişilerin meclis üyesi olarak seçilmesi akıllarda şu soru işaretlerini bıraktı. Belediye meclis üyeleri seçilirken hangi kriterler göz önünde bulunduruluyor? Her önüne gelen meclis üyesi olabilir mi? Belediyeler bunun için de ön bir çalışma yapıp, uzman kişilere tekliflerde bulunamaz mı? Üniversite mezunları sorumluluk almaktan neden çekimser kalıyor?

Meclis üyesinin yetkisi nedir?

Meclis üyeleri yerel düzeyde hizmetlerin yönetimi, yerel düzeyde yasaların uygulanması, belediyenin faaliyetlerinin denetlenmesi ve yerel halkın taleplerini temsil etme gibi görev ve yetkiler ile seçiliyor. (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı