Advert

KOA‡YiĞiT; "HESAPLARINI BOZACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Muhsin Koçyiğit, Silvan, Hazro, Kulp, Lice, Hani ve A‡ermik, ilçelerinde seçim bürolarının açılışlarını yaptı.

KOA‡YiĞiT;
Bu içerik 3479 kez okundu.
Esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, istek ve taleplerini dinleyen Koçyiğit, kimsenin inancıyla, yaşamıyla bir hesapları olmadığını belirterek "Herkes istediği gibi yaşasın. Kim hangi okulda okumak istiyorsa okusun. CHP iktidarında onların hesaplarını bozacağız" diye konuştu.
Dur durak bilmeden ilçe ilçe, köy köy gezerek seçim çalışmalarını aralıksız yürüten CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Muhsin Koçyiğit, milletvekili adaylarını halkın kendisinin seçtiğini anlatarak, 12 Eylül'ün faşizmine karşı 55 ilde ön seçim yaptıklarını anımsattı, rakip partinin adaylarının ise kim tarafından seçildiğinin bilinmediğini savundu.
Seçim bildirgelerinin Türkiye'yi "sarstığını" ifade eden Koçyiğit, "Bütün Türkiye'nin ezberini bozdu. AK Parti 'nin de kimyasını bozdu. ilk kez Başbakan'ı, milletvekili, yazarları, havuz medyası televizyon programlarında CHP'nin programını eleştiriyorlar. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz diyoruz. Hiç yanlış olduğunu söyleyen yok. Asgari ücretliye bin 500 lira maaş diyoruz. Çiftçiye 1,5 liraya mazot diyoruz. Bu söylediklerimizin yanlış olduğunu söyleyen var mı? Her yoksul eve 720 lira para girecek diyoruz. Sosyal devletin anlamını söylüyoruz" dedi. Sosyal yardımları en az iki katına çıkaracaklarını dile getiren Koçyiğit, bunun için kaynak sorunu ortaya çıkarıldığını, yapacakları yardımların toplam tutarının Türkiye'nin gelirinin yüzde 3'ü olduğunu kaydetti. imam hatip liselerini kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Koçyiğit, şöyle konuştu: "Biz diyoruz ki emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz, onlar diyor ki 'Siz imam hatip liselerini kapatacaksınız', bununla ne ilgisi var. imam hatibi kuran parti düne kadar CHP değil miydi? Bizim kimsenin inancıyla, kimsenin yaşamıyla bir hesabımız yok. Herkes istediği gibi yaşasın. Kim hangi okulda okumak istiyorsa okusun. imam hatipte okumak istiyorsa orada, fen lisesinde okumak istiyorsa oraya gitsin. Bu iftiraları buradan kınıyorum. Buradan bunu reddettiğimi bildiriyorum" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı