Advert

SARGÜL; ERGANİ KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Ergani Tarih Kültür Tarım Kurultayları Derneği Kurucu Başkanı Ali Sargül, Mart ayında kuruluşunu tamamlayan derneklerinin ilçedeki tarihi, dini, kültürel ve hayvansal ürünlerine sahip çıkarak tüm bu değerleri dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

SARGÜL; ERGANİ KÜLTÜRÜNÜ DÜNYAYA TANITACAĞIZ
Bu içerik 8289 kez okundu.
 Derneği açma amaçlarının, Ergani’deki yıpranan tarihi mekanları sahiplenmek, dini inançlarını, ilçenin yerel ve endemik bitkilerini sahiplenmek olduğunu ifade ederek bu bağlamda resmi kuruluş ve halktan destek beklediklerini ifade etti.
Ergani Tarih Kültür Tarım Kurultayları Derneği Başkanı Ali Sargül, yürütülecek dernek çalışmalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu; “Sakız Dağında bulunan ters lale (ağlayan gelin) olarak tabir edilen ve nadir bulunan bu çiçeği korumaya almak için gerekli çalışmaları başlattık. Ayrıca yerel bitkilerimiz olan, zegrek (keten tohumu), nohut, kuşne, mercimek ve dere kenarlarında bulunan böğürtlenleri, şire üzümü, pestil ve pekmezi; hayvansal ürünlerimiz peynir gibi ilçemize özgü birçok ürünü korumak ve yaşatmak için faaliyet yürüteceğiz. Tarihi mekanlarımızdan kikan dağında bulunan kırk merdivenli kuyu ve mağaraları, makam dağında bulunan kiliseleri ve türbeleri turizme açmak, ziyaret köyünde bulunan eshabe sor türbesinin yolunun yaptırılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Tüm bu başlıklar altında yürütülecek faaliyetlere duyarlı her kesimlerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Bir vatandaş     0000-00-00 Beyefendi Şimdiye kadar nerdeydiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak