Advert

YAZARIMIZ MÜSLÜM ÜZÜLMEZ ERGANİ’Yİ TANITIYOR

YAZARIMIZ MÜSLÜM ÜZÜLMEZ ERGANİ’Yİ TANITIYOR
Bu içerik 2849 kez okundu.

Anadolu Kültür ile Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin birlikte ortaklaşa yürüttüğü bir proje kapsamında Diyarbakır Hafızası’nın “İlçe Postası” ismiyle başlayan yeni sergi dizisi 18 Aralıkta yayına konuldu.

Yayına konulan sergi dizisinde yazarımız Müslüm Üzülmez “Kuşbakışı Bir Ergani Gezisi” başlığı altında Ergani’yi tanıttı. Yazı Türkçe, Kürtçe ve İngilizce üç dilde yayında.

Sergi kapsamında: Erganili yazar, araştırmacı Müslüm Üzülmez kendi topraklarını hem uzaktan, yükseklerden bakarak hem de çok içerden bir dille anlatıyor. Silvan’ı, Kürtçe üzerine çalışmalarıyla da tanınan yazar Dilawer Zeraq kişisel bir rotada, şiirsel bir dille anlatıyor. Yazar ve gazeteci Altan Sancar ise, Eğil’in Ermeni geçmişine bir yolculuğa çıkarıyor bizleri.

Serginin editörlüğünü Pınar Öğünç, çevirilerini Dilawer Zeraq, Abdulsıttar Özmen (Kürtçe) ve Nazım Dikbaş (İngilizce), sergi tasarımını ise Ali Doğan Çetin yapmışlar.

İlçe Postası”nda yayımlanan yazıları okumak isteyen okuyucularımız aşağıdaki Link’lerden hem “Kuşbakışı Bir Ergani Gezisi” yazısını ve hem de Silvan ve Eğil ile ilgili yazıları okuyabilir (Haber Merkezi):

 

https://diyarbakirhafizasi.org/ilce-postasi/

https://diyarbakirhafizasi.org/kusbakisi-bir-ergani-gezisi/

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak