Advert

Ergani Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda

Ergani Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda
Bu içerik 2810 kez okundu.

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde Ergani’de yerini aldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve çeşitli sivil toplum kuruluşları 7 - 10 Aralık arasında Fuar İzmir'de düzenlenen 17’nci Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde stant açtı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, açılış töreninin ardından fuardaki stantları ziyaret etti, konukları Diyarbakır standında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi yaptığı açıklamada, fuarda Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunduklarını ifade etti. 
Çiftçi, şöyle konuştu:
“Diyarbakır Türkiye’nin en önemli illerinden birisi, tarihi, kültürü, sanatı, mimarisi, tarihi değerleri, 12 bin 500 yıllık tarihi geçmişi ile Anadolu’da en önemli uygarlıkların kurulduğu bir merkez. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri Türkiye’nin, dünyanın her noktasında değerleri ile taşıma noktasında bir gayret içerindeyiz. Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaş kurumlarla Diyarbakır’ın güzelliklerini, tarihini, turizm noktalarını en iyi şekilde anlatmak noktasında buradayız. İzmir Travel Türkiye fuarındayız. Buradaki program neticesinde de Diyarbakır’ın firmaları ve turizm sektörünün de burada önemli bağlantılar kuracağına inanıyorum.”
DİYARBAKIR TURİZME HİZMET EDEBİLECEK ÇOK GÜÇLÜ BİR POTANSİYELE SAHİP
Vatandaşları fuarda Diyarbakır standına ve kente davet eden Çiftçi, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz burada üç, dört gün boyunca Diyarbakır’ın kültürünü, sanatını gastronomisini en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız ve Diyarbakır’da kurulmuş olan tüm medeniyetlerin izlerini görebilecekleri bu standa bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Diyarbakır’ın güzelliklerini bu stant üzerinden yaşamaya davet ediyorum. Pişman olmayacaklar. Diyarbakır’a gelen her vatandaşımız da Diyarbakır’ın güzelliklerini yaşayacak ve geldiğinden çok memnun bir şekilde ayrılacak. İnsanlığı, kültürü, değerleri, mimarisi, turizm destinasyon alanları ile Diyarbakır bütün olarak Turizme hizmet edebilecek çok güçlü bir potansiyele sahip. Tüm vatandaşlarımızı Diyarbakır’a bekliyoruz.”
HEDEF DİYARBAKIR’A 5 MİLYON TURİSTİN GELMESİ
Diyarbakır’da her geçen gün turist sayısının arttığına dikkat çeken Çiftçi, şunları aktardı:
“Diyarbakır geçen yıl, 1 milyon 70 bin turisti ağırlamış bir şehrimiz. Bu sene bu hedefin üzerine çıkmak için bir gayret içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hedefin kademeli olarak 2 milyon, 2 buçuk milyon ve 5 milyona çıkacak bir çalışma içerisindeyiz. Bu tip fuarlar da bu bağlantıların kurulması, Diyarbakır’ın tanıtılması noktasında önemli bir mihenk taşı teşkil ediyor. İzmir’deki bu Travel Türkiye Fuarı da Diyarbakır’la ilgili turizm noktalarının gelişmesi bağlantıların oluşturulması ve Diyarbakır’ın daha iyi tanınması noktasında önemli bir rol alacak.”
DİYARBAKIR'IN LEZZETLERİ VE KÜLTÜR MİRASI TANITILDI
DTSO ve DTB, uluslararası turizm fuarında İzmir'de Diyarbakır'ın coğrafi tescilli ürünlerini ve tarihi yerlerini sergiliyor. Fuarda Diyarbakır'daki yöresel lezzetlerdenburma kadayıf, İçli köfte, peynir, Diyarbakır çöreği ve meyan şerbeti gibi yemekler yer aldı Geçen yıl, Diyarbakır'ın tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı'nda yöresel ürünleriyle sergileyen DTSO, bu sene DTB ile birlikte ortak stant açarak fuara katıldı.
MA Music ekibinin def eşliğinde seslendirdiği Kürtçe şarkılar, fuar ziyaretçileri arasında büyük bir ilgi uyandırdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı