Advert

Diyarbakır İzmir Fuarı’nın gözdesi oldu

Diyarbakır İzmir Fuarı’nın gözdesi oldu
Bu içerik 2859 kez okundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesi, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen 17’inci Travel Turkey İzmir Turizm fuarına gelenlerin gözdesi DTSO ve DTB standı oldu.

7-9 Aralık tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 17’inci Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, ulusal ve uluslar arası turizm paydaşlarını buluşturdu. Fuarda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret Borsası beraber stant açtı. Stantta kentin tarihsel ve kültürel değerleri tanıtıldı.

Coğrafi işaretli ürünler ikram edildi

3 gün süren fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan DTSO Fuar Komisyonu Üyesi Selahattin Yıldırım, Türkiye’den ve dünyadan birçok katılımcının yer aldığı fuarda, Diyarbakır’ın gastronomisini ve kültürel değerlerini tanıtmak için fuara katıldıklarını söyledi. Yıldırım, “Standımızı ziyaret eden misafirlerimize Diyarbakır’ın Coğrafi İşaretli Tescilli ürünlerini ikram ettik. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mekanlarının resimlerini yer verdiğimiz stantta sahne alan MA Music sanatçıları seslendirdiği Kurmanckî ve Zazakî ezgilere büyük ilgi gösteren katılımcılar zaman zaman stant içinde Kürtçe şarkılarla halay çekti. Diyarbakır, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış köklü geçmişi ve barındırdığı yüzlerce tarihi ve kültürel değerleri ile Dünya Mirası Listesi’ne girmiş, dünyanın sayılı kentlerinden biridir. Biz bu değerleri tanıtmak amacıyla DTSO ve DTB olarak yol haritamızı genişlettik. Hem kentin gastronomisini hem de turizm alanında kentimizi hak ettiği seviyeye getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

7-9 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen 17. Travel Turkey İzmir Turizm ve Ticaret Fuarı’nı başarıyla tamamladıklarını ifade eden Yıldırım, “Üç gün boyunca standımıza yoğun ilgi gösteren tüm ziyaretçilerimize teşekkür ederiz. Bir sonraki fuarda tekrar görüşmek dileğiyle” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak