Advert

Diyarbakır’ın tescilli ürünleri Antalya fuarında sergilendi

Diyarbakır’ın tescilli ürünleri Antalya fuarında sergilendi
Bu içerik 3150 kez okundu.

Diyarbakır’ın tescilli yöresel lezzetleri Antalya’da düzenlenen fuarda sergilendi. Fuara Ticaret Odası, Borsa, ve OSB Başkanları katıldı.

Antalya Ticaret Borası (ATB) tarafından 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla bu yıl 12'ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı Yörex, ANFAŞ Expo Center Fuar merkezinde gerçekleşti. Diyarbakır Yöresel Lezzetleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı öncülüğünde YÖREX Antalya Fuarı’nda yerini aldı. Diyarbakır standında bulunan Diyarbakır Burma Kadayıfı, Karacadağ Pirinci, Badem Ezmesi, Diyarbakır Karpuzu, Diyarbakır Çöreği ve Diyarbakır Örgü Peyniri başta olmak üzere onlarca Coğrafi İşaretli ürünün tanıtılmasının sağlandığı fuarda ürünlerimiz yerli ve yabancı ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

fuar-antalya1.jpg

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen Fuara 116 oda ve borsa, 13 Kalkınma Ajansı ve 200 firma ile 70 il yöresel ürünleriyle katıldı.

Kaya: “Ürünlerimizin Bilinirlik Ağını Genişletmek İstiyoruz”

Fuarı değerlendiren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, binlerce yıl kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış Diyarbakır'ın bu zenginliğini yöresel ürünlere yansıttığını belirterek, “Birçok coğrafi işaret almış ve almaya aday olmuş ürünlerimizi kent bileşenleriyle birlikte fuarda tanıtıyoruz. Standımızda markalaşmış ve markalaşmaya aday ürünlerimiz ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor olması bizim açımızdan büyük bir memnuniyettir. Yöresel ürünlerimizin bilinirlik ağını bu tür fuar organizasyonları ile genişletmeyi amaçlıyoruz’’ dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak