Advert

Başhekim : ''Doktor Kadromuz Yeterli Değil''

Başhekim Op.Dr. Ethem Bahri Anlı, yaptıkları hizmetler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başhekim : ''Doktor Kadromuz Yeterli Değil''
Bu içerik 5507 kez okundu.
Bölge hastanesi konumunda bulunan ve birçok ilçeye sağlık hizmeti veren 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinde aylardır yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşları bezdirdi. Uzman hekim eksikliğinin yanı sıra, otomasyon biriminde personel eksiltilmesine gidilmesi nedeniyle vatandaşlar poliklinik kapılarında saatlerce beklemek zorunda kalıyor. 43 tane uzman hekim, 13 de pratisyen hekim kadrosuyla günde yaklaşık 2 bin 500 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini belirten Ergani Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Ethem Bahri Anlı, "Vatandaşlarımıza daha sağlıklı, daha hızlı ve daha etkin hizmet verebilmemiz için bazı branşlarda birer uzman hekim takviyesi yapılması gerekiyor" diye konuştu.
ÇATIŞMALAR BÖLGEYi VURDU
Son aylarda bölgede yaşanan çatışmalı ortamın sağlık alanında da çok büyük problemlere neden olduğunu vurgulayan Ergani Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Ethem Bahri Anlı; "Bölgede yaşanan çatışma ortamı nedeniyle bölge gelenindeki hastanelerimizde, çok sayıda hekim başka bölgelere tayin kararı alıp gidince bölge genelince son aylarda belirgin bir hekim açığı oluşmaya başladı. Bu durum karşısında Ergani devlet hastanemizin durumu nispeten daha iyi gibi görünse de bölge hastanesi konumunda bulunan hastanemizde hekim sıkıntımız var. ilçemizde şuanda 43 uzman hekim ve 13 pratisyen hekim ile günde yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Bu, aylık yaklaşık 70 bin hastaya tekabül ediyor. Dolaysıyla hekim sıkıntısı belirgin şekilde kendini hastanemizde hissettiriyor" dedi. 
iHTiYAÇ DUYULAN BRANŞLAR
Devlet Hastanesinde ihtiyaç duyulan branşları aktaran Hastane Yöneticisi Anlı; "Hastanemizde 8 aydan bu yana Beyin Cerrahi uzmanımız yok. Bunun yanında tek uzman hekim bulunan ancak yoğunluk nedeniyle yetmeyen bazı branşlarda büyük sıkıntı yaşamaktayız. Mesela, hastanemizde göğüs hastalıkları uzmanımız bir tane var, ancak bölgenin göğüs hastalıkları açısından epidemik olması nedeniyle ikinci bir göğüs hastalığı uzmanına daha ihtiyacımız var. Bunun yanında hastanemizde bir Nöroloji uzmanımız mevcut, ancak ilçemizdeki hasta yoğunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda ikinci bir nöroloji uzmanına daha ihtiyacımız var. Bu saydığımız branşlardaki hekim sayısının artması, yaşanan mağduriyetlerin bertaraf edilmesi açısından son derece önem arz ediyor. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı, daha hızlı ve daha etkin hizmet verebilmemiz için bazı branşlarda birer uzman hekim takviyesi da yapılması gerekiyor" diye konuştu. 
iŞTEN ÇIKARILMALAR MAĞDURiYET OLUŞTURDU
Hasta yoğunluğu nedeniyle hemen hemen bütün polikliniklerde uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Hastane Yöneticisi Ethem Bahri Anlı; "Hastanemiz taşeron inisiyatifinde çalışan otomasyon birimi eleman sayısının yakın zaman önce azaltılması, bizim için mağduriyet oluşturdu. Otomasyon biriminde çalışan 61 personel sayısı 51'e düşürüldü.  Zaten aynı anda 75 kişiye ihtiyacımız varken, takviye yapılacağına mevcut sayının düşülmesi hastanemizde ciddi bir sıkıntı yaşattı. Bu sıkıntı nedeniyle poliklinik önlerinde yığılmalar halen devam ediyor" diye konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak