Advert

Gazetecilerin işi Kolaylaşacak

Güneydoğu Anadolu bölgesinde çalışan gazetecilerin işini kolaylaştıran sistem hayata girdi. Bir dönem Diyarbakır'da Vali olarak görev yapan içişleri Bakanı Efkan Ala'nın medya mensuplarının haber alma özgürlüğü önündeki engeli kaldırmak ve bilgiye daha hı

Gazetecilerin işi Kolaylaşacak
Bu içerik 3766 kez okundu.
Yeni uygulama ile kurum amirlerinden görüş ve demeç almak artık Valiliğin iznine tabi olmayacak. OHAL döneminde resmi kurum amirlerinin basına demeç verme ve röportaj yapma uygulaması Valilik iznine tabi tutulurken, Diyarbakır'da Valilik yapan içişleri Bakanı Efkan Ala uygulamaya son vermişti. Ancak Ala'nın kentten ayrılması ardından yasak uygulaması yeniden yürürlüğe girmişti. Efkan Ala'nın içişleri Bakanlığı görevinin ardından, yasak uygulaması Diyarbakır Valiliğince kaldırıldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, resmi izne bağlı röportaj uygulamasını kaldırdı. Vali kıraç, imzasıyla tüm kamu kurum müdürlerine gönderilen yazılı emirde yerel ve ulusal basın mensuplarına haber için valilik iznine bağlı kalmadan bilgi vermesini istedi. Kıraç, yazısında şunları istedi:"Diyarbakır'da yerel ve ulusal medya temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde medya ile kamu kurum ve kuruluşları arasındaki bilgi akışında sorunlar olduğu tarafıma iletilmiştir. Birim amirleri kurumların faaliyetleri ile ilgili olarak takdiri makama ait olmayan mutat, teknik ve hesabata ilişkin hususlarda basına doğrudan bilgi verebileceklerdir. ilgili kamu kurum ve kuruluş amirlerinin konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermelerini ve basın mensuplarına gerekli kolaylığın sağlanmasını rica ederim." Vali Mustafa Kıraç, Hükümet icraatları ve genel uygulama politikaları ile ilgili konuların ise 657 sayılı kanunun 15'nci maddesi gereğince yazılı izne bağlı kalmalarını istedi.
OHAL UYGULAMASI KALKTI
Güneydoğu Gazeteciler Dernek Başkanı Veysi ipek ise şöyle konuştu"Kurum müdürleri kolaycılığa kaçıyordu. OHAL döneminde yaşanan uygulamaları bahane ederek valilikten izin isteniyordu. OHAL kalktı, uygulaması kalkmadı. Anayasada Gazetecilerin haber alma özgürlükleri ibaresinin olmasına rağmen engelleniyordu. Kaldı ki herkesin haber alma özgürlüğü var. Kurum müdürleri, kurumdaki yetkili insanlar engelleri son buldu."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak