Advert

GGC Mhp il başkanlığını kınadı

GGC, Diyarbakır Mhp il başkanlığının basın mensuplarına olan davranışı sert bir şekilde kınadı.

GGC Mhp il başkanlığını kınadı
Bu içerik 3668 kez okundu.

 

Diyarbakır MHP il Başkanlığı tarafından bugün yapılan basın toplantısında; Diyarbakır'daki görevli basın mensupları bir görev olarak bu toplantıyı izlemiş ve il Başkanlığı'nın Kürt sorunu çözümü ve Akil insanların bölge gezilerine ilişkin açıklamalarını haberleştirmişlerdir.
Basın toplantısının bitişi sonrasında gazetecilere basın metni kapalı zarf içinde teslim edilerek içine 50 TL para bırakılmıştır.
Bunu gören GGC üyesi gazeteci arkadaşlarımız, tepki gösterip yaşanan bu etik dışı durumu kurumumuza bildirmişlerdir.
Bizler bölgede görev yapan gazeteciler, çalıştığımız kurumlardan emeğimiz karşılığında hak ettiğimiz ücret-maaşı alan ve bu meslekle hayatını idame ettiren insanlarız. Ne bir siyasi partinin, ne bir kurumun vereceği paraya ihtiyacımız olmadığını, hiçbir kurumun veya siyasi partinin açıklamasını da para karşılığında yazmadığımızı, bundan sonra da yazmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz.
MHP il Başkanlığı'nın yapmış olduğu bu hareket ne kadar ahlaktan yoksun ise,  zarfı almakta o derece ahlaksızlıktır.
Bu bölgede görev yapan gazeteciler her zaman, insan hakları, adalet ve demokrasi için halkın haber alma özgürlüğü amacıyla görev yapmışlardır. Bu görevleri yaparken şehit olmuş, yaralanmış, şiddete maruz kalmış, gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır.
Bütün bunlar ortada iken, bölgemizde gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın tamamı hiçbir zaman kendilerine yönelik böyle onursuzca bir teklife prim vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir.
MHP il Başkanlığı'nın yapmış olduğu bu hareketi şiddetle kınıyor ve bölgedeki gazetecileri başkalarıyla karıştırmamalarını tavsiye ediyoruz.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine