Advert

GGC 36. yıl dönümü kutladı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) kuruluşunun 36'ıncı yıl dönümünü bir resepsiyonla kutladı.

GGC 36. yıl dönümü kutladı
Bu içerik 3730 kez okundu.

Sümer Park'ta bulunan GGC merkez lokalinde düzenlenen 36. yıl resepsiyonuna kurucu üyelerinin yanı sıra yerel ve ulusal medya temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı. Konuşmasına GGC'nin kurucuları ile günümüze taşıyan yöneticilerini şükranla anarak başlayan GGC Başkanı Mehmet Veysi ipek, gazeteciliğin sorumlulukları gereği kutsal bir meslek olduğunu hatırlattı.

Cezaevinde tutuklu bulunan üyeleri ile meslektaşlarının aralarında olmaması nedeniyle üzgün olduklarını kaydeden GGC Başkanı ipek, “Son zamanlarda anayasanın verdiği basın ve kamunun haber alma özgürlüğüne rağmen birçok meslektaşımız tutuklu. iki yıldan beri cezaevinde bulunan GGC'nin üyesi Ramazan Pekgöz bunlardan biri. 4. Yargı paketi kapsamında serbest bırakılmasını bekliyoruz. Avrupa normlarına uyum için hazırlanan bu paketin doğru okunması gerekiyor. Kimse niyet okuyarak farklı maddelerle basın özgürlüğünün önüne geçmesin. Çünkü herkesin gözü kulağı ve vicdanı olan basın, demokrasinin mihenk taşıdır” dedi.

GGC'nin Ekim ayında düzenlediği 2012 Yılın Gazeteciler Ödül Töreni'nde 4. Yargı Paketi'nde terörle mücadele kanunun mutlaka değişmesi gerektiğini savunduklarını hatırlatan ipek, “Bu yargı paketi TBMM'de geçmesi bekleniyor. AB normlarına getirmek önemli, ancak yeterli değildir. Zihinlerin değişmesi gerekiyor, reformları iyi algılamak, demokrasimizi en üst düzeye çıkaracaktır. Ülkemizde özellikle bölgemizde niyet okunmasından vazgeçilmelidir. Kamu görevlileri niyet okumaya devam ederse çıkacak tüm yargı paketleri bir şey ifade etmeyecektir. Yani örgüt propagandası yapmakla suçlanan meslektaşlarımız bu maddenin göndermesiyle aslında 'terör örgütü talimatıyla' denilerek örgüt üyesi olmak suçlamasıyla yargılanıyorlar. Yani niyet okunarak elde delil olmadan, şüpheliden delile hatta; niyete giderek uzun tutuklamaların önünü açılıyor” diye konuştu.

Gazetecilerin adalet ve eşitlik ve insan hakları savunucusu olduğunu hatırlatan GGC Başkanı ipek, “Biz gazeteciler toplumun haber alma özgürlüğü için gönüllü neferleriz. insanlığın yararına en doğru, en hızlı ve objektif haberi yapmak durumundayız. Tek taraf olduğumuz kavram herkese eşitlik, adalet ve insan hakları olgusudur. Bundan sonra el birliği ile birbirimizin açığını eksiğini kapatarak ve birbirimizi örnek alarak, adaleti barış kardeşlik için çaba sarf etmeliyiz. içinde bulunduğumuz dönemde, kardeşlik birlik ve beraberlik ve barışın tesisi için çaba sarf edeceğiz. Türkiye'de esen bu olumlu havanın devam etmesi için bir meslek kuruluşu olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Birlik ve kardeşliği pekiştirmek için kalemlerinizi oynatmalıyız. Gözyaşı, acı içinde yaşadığımız toplumun kaderi değildir” şeklinde konuştu. GGC Başkanı Veysi ipek, konuşmasının ardından cemiyetin kuruluş yıl dönümü pastasını kurucu üyeler Zait Kızgın, Naci Sapan, Mahmut Boz ile Fahrettin Kanat ile kesti.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine