Advert

Yunanistan'da molotof kokteyline cezai yaptırım geliyor

Yunanistan parlamentosu, topluma açık yerlerde molotof kokteyli kullananlara karşı cezai yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.

Yunanistan'da molotof kokteyline cezai yaptırım geliyor
Bu içerik 7913 kez okundu.

Yunan medyasının aktardığına göre Adalet Bakanlığı’nın sunduğu tasarı, Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu’na değişiklikleri öngörüyor. Buna göre, kamu düzenine karşı işlenen suçlar için uygulanan cezalar önemli ölçüde sertleştirildi.

Oylama, gece saatlerinde yapıldı. İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ile Değişim Hareketi ve Helen Çözümü’nün destek verdiği tasarıya SYRIZA, Komünist Partisi ve MeRA25 partileri karşı oy kullandı.

Ceza Kanunu’nda önemli değişiklikler getiren yeni yasa, terör ve kamu düzenini bozma suçlarına uygulanan cezalarını sertleştirdi. Önceki SYRIZA hükümetinin, istifa etmeden önce getirdiği hükümler kaldırıldı.

Kamuya açık alanlarda molotof kokteyli kullananlar 10 yıla varan hapis ile cezalandırılacak. İnsan hayatını tehlikeye atabilecek patlayıcı veya patlayıcı cihazlarının depolanması, satışı ve imalatı da 3 yıla varan hapis ile cezalandırılacak.

 

Büyükelçilik, bakanlık, hastane, mahkeme ve sosyal hizmetler gibi devlet, kamu ve özel binaların yasa dışı işgali için 3 yıla varan hapis cezası öngörülüyor.

İnternet veya başka yollarla aleni olarak terör saldırısı işleme ya da saldırıya teşvik etmekle tehdit edenlere karşı 3 yıla varan hapis cezası uygulanacak.

Yolsuzluğu tekrar suç olarak gören yeni yasa, görevlilere rüşvet verenler için 8 yıla kadar hapis ve para cezası öngörüyor.

Yeni Demokrasi (ND) Yasa tasarısı Ceza Molotof kokteyli Yunanistan
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var