Advert

12 günde 17 gazeteci öldürüldü

12 günde 17 gazeteci öldürüldü
Bu içerik 947 kez okundu.

Gazetecileri Koruma Komitesi, İsrail-Filistin savaşında 17 gazetecinin yaşamını yitirdiğini ve 3 gazetecinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) resmi sitesinde yaptığı açıklamada, 7 Ekim gününden 18 Ekim'e kadar İsrail ile Filistin arasında yaşanan saldırı, çatışma ve savaşta 17 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada 8 gazetecinin yaralandığını belirten CPJ 3 gazetecinin de kayıp veya gözaltına alındığına dikkat çekti.

Öldürülen gazeteci nereli?

Savaşta yaşamını yitiren gazetecilerden 13'ün Filistinli. Gazetecilerden 3’ünün İsrailli ve birinin de Lübnanlı olduğu belirtildi. Şimdiye kadar 8 gazeteci yaşanan saldırılarda yaralandı. Ancak sağlık durumları hakkında detaylı bilgilere yer verilmedi.

CPJ’nin yayınladığı açıklamada 3 gazetecinin de kayıp ya da gözaltında olduğuna dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Gazze'deki gazeteciler, İsrail birliklerinin kara saldırısı, yıkıcı İsrail hava saldırıları, kesintiye uğrayan iletişim ve kapsamlı elektrik kesintileri karşısında çatışmayı haber yapmaya çalışırken yüksek risklerle karşı karşıya kalıyor.” (Haber Merkezi)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak