Advert

RESULAYN’DA YOĞUN ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı’nın 6’ncı gününde Ceylanpınar karşısındaki Resulayn’da (Serêkani) yoğun çatışmalar devam ediyor.

RESULAYN’DA YOĞUN ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bu içerik 3965 kez okundu.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’nın 6’ncı gününde Ceylanpınar karşısındaki Resulayn’da yoğun çatışmalar devam ederken, çatışma sesleri Ceylanpınar’dan duyuluyor.

TSK tarafından dün gece tespit edilen hedeflerin sabaha kadar obüs ve tank atışları ile vurulduğu belirtilirken, Resulayn’a girmeye çalışan TSK, SMO ve YPG’liler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Resulayn’ın güney ve batı tarafından yoğun dumanlar yükselirken, doçka sesleri şehir merkezinden 5 kilometre uzaklıkta bulunan basın mensuplarının operasyonları takip ettiği alandan da duyuluyor.

Milli Savunma Bakanlığı, harekâtının 4’üncü gününde Resulayn şehir merkezi ve bazı köylerin ele geçirildiğini açıklamıştı.

Resulayn şehir merkezinin ele geçirilmesine rağmen tünellerde gizlenen PKK-YPG-PYD’liler sık sık Suriye Milli Ordusu ile çatışıyor.

CEYLANPINAR’DA HALK TEDİRGİN

Resulayn sınırındaki Ceylanpınar’da ise halk tedirgin durumda. Suriye tarafından atılan havan ve roketatar mermilerinden dolayı halkın çoğu ilçeyi terk etmiş durumda. Evlerin boş olmasından dolayı İlçede hırsızlık olaylarının arttığı bilgileri gelirken, ilçe girişindeki uygulama noktalarında polis tarafından ilçeyi giriş ve çıkışlar kontrol ediliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı