Advert

Bayram öncesi tatlı fiyatları iki katına yükseldi

Ramazan bayramı yaklaşırken baklavacılar yoğun mesaiye başladı. Maliyet artışlarından dolayı baklavalarda geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 100 artış yaşanıyor. Bu nedenle vatandaşlar alternatif olarak cevizliyi seçiyor. Kimi vatandaşlar ise baklava vey

Bayram öncesi tatlı fiyatları iki katına yükseldi
Bu içerik 3543 kez okundu.

Ramazan bayramı yaklaşırken baklavacılar yoğun mesaiye başladı. Maliyet artışlarından dolayı baklavalarda geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 100 artış yaşanıyor. Bu nedenle vatandaşlar alternatif olarak cevizliyi seçiyor. Kimi vatandaşlar ise baklava veya kadayıf yerine halka tatlıyı tercih edeceğini söylüyor. Baklavacılar vatandaşları bilindik markalardan satın almaları yönünde uyarıyor.

 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala çeşit çeşit baklavalar tezgahları süslemeye başladı. Merdiven altı, kaydı bulunmayan işletmelerden de kesinlikle ürün alınmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor.

 

Her yıl olduğu gibi Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala baklavacılarda yoğun mesai başladı. Bayramda en çok tercih edilen tatlılardan olan baklava siparişleri şimdiden alınmaya başlandı.

 

Baklava satıcıları bayram öncesi yoğun talebi karşılayabilmek için normal günden çok daha fazla mesai harcıyor. Maliyet artışlarından dolayı baklavalarda geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 100 artış yaşanıyor. Öte yandan tatlıcılar, vatandaşları baklavalarını bilindik yerlerden almaları yönünde uyarıda bulunuyor.

 

"VATANDAŞ GENELDE CEVİZLİ BAKLAVAYA YÖNELİYOR"

 

Ramazan bayramı öncesi tatlıları özenle hazırlamaya başladıklarını belirten esnaf baklavanın fiyatının yüksek olması kaliteli olduğu anlamına gelmiyor.

 

Herkes kesesine göre alışverişlerini sürdürüyor.

 

Vatandaşları bilinen kayıtlı yerlerden alışveriş yapmaları konusunda uyaran tatlıcılar, merdiven altı tatlı alıp sağlığınızla oynamayın diye uyarılarda bulundu.

 

 

"TATLI FİYATLARI İKİ KATI YÜKSELDİ"

 

Geçtiğimiz yıla göre tatlı fiyatlarında yüzde 100’e yakın artış olması sebebiyle işlerde de düşüşün yaşandığına vurgu yapan tatlıcı esnaf, "İyi bir tatlıyı anlayabilmek için, taze olmasına, yerken ki sesine ve fıstığın rengine dikkat edilmelidir" ifadelerine yer verildi.

 

 

HALKA TATLIYA RAĞBET

 

Diyarbakır’da kadayıfın kilosu 350 liraya dayandığı için, bayramın vazgeçilmezi halka tatlı oldu. Diyarbakır’ın simgelerinden olan kadayıfın kilosu, şeker, fıstık ve cevizle paralel olarak yükseldi. Fıstığın kilosunun 650 liraya, bir torba şekerin bin liraya yükselmesinin ardından, Diyarbakır kadayıfında kilo fiyatı 350 liraya kadar çıktı.

 

Bayramın vazgeçilmez ikramı olan Diyarbakır kadayıfının tahtını zamlar salladı. Pahalılıktan dolayı Diyarbakırlılar bu yıl kadayıf yerine halka tatlıyı tercih edecek. Diyarbakırlılar, "Bu yıl hem deprem, hem de zamlardan dolayı kadayıf alamıyoruz. Çok pahalı. Halka tatlı ile yetineceğiz" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak