Advert

Ev kadınlarına sosyal güvencenin detayları netleşiyor

Ev kadınlarına sosyal güvencenin detayları netleşiyor
Bu içerik 1905 kez okundu.

AK Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan ev hanımlarına prim desteği verilmesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarının sigortalılığı ve emekliliğiyle ilgili düzenleme hazırlıklarına yönelik şunları söyledi:

"Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin bir kısmının devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını da özellikle vurgulamak isterim. Hedefimiz orta vadede bunu uygulamaya aktarmak olacak."

Yeni torba yasa düzenlemesi ile Meclise getirilmesi planlanan yasa teklifinde merak edilenleri sizler için derledik.

İsteğe Bağlı Sigorta İle Sosyal Güvence

Kendine ait aktif bir sigortası ve sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için sigorta sistemi devreye alınacak. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak.

Ne kadarını devlet karşılayacak?

Sosyal güvencesi olmayan ev kadınları için sigorta sistemi oluşturulması planlanıyor. İşte detaylar…

Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Bu tutar aylık bin 430 lirayı buluyor. Ev kadınları sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek.

Peki, ev kadınları nasıl emekli olabilecek?

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde de 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek.

İkinci adımda, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi gelecek. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Torba yasanın yakın bir tarihte Meclis'e sunulması bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı