Advert

evleri yıkılan mahallelilerden kayyıma tepki

evleri yıkılan mahallelilerden kayyıma tepki
Bu içerik 1814 kez okundu.
Kayyımla yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı verilen Fabrika Mahallesi’nde evlerinden çıkarılan mağdurlar, “Hepimizin evini yıkıyorlar, nereye gidelim?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesindeki Fabrika Mahallesi'nde 18 hak sahibine ait 20 ev için 2021'de kamulaştırma adı altında verdiği yıkım kararını uygulamaya başladı. Sabah saatlerinde iş makineleri, zabıta ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde mahalleye girilerek, hak sahipleri evlerinden zorla çıkartıldı. Mahallede yıkım devam ediyor. Hak sahibi yurttaşlar, kışın aylarında evsiz bırakılmalarına tepki gösterdi.

'SEÇİMDE OY İSTEMEYİ BİLİYORLAR'
Mezopotamya Ajansı’nın aktırdığı haberde, mahallelilerden Abdurrahim Kurt, “2 engelli çocuğum var, ben şimdi nereye gideyim? Seçim zamanı gelince oy istemeyi biliyorlar.. Burada 25 tane ev var, bu kışın ortasında nereye gideceğiz?" diye sordu.

'EV VERSİNLER ÇIKALIM'
Yaklaşık 3 yıldır kayyımın evlerini yıkmak istediğini belirten Besra Kaçmaz, "100 bin lira para vereceklermiş. Hepimizin evini yıkıyorlar, bu karda kışta nereye gidelim? Asgari ücretle biz nasıl geçinelim? Para da istemiyoruz. Belediye bize hakkımızı versin, ev versin ki biz de çıkalım. 15-20 bin lira maaş alıyoruz ama kiralar 10 bin liradan başlıyor" diye konuştu.

Hak sahibi Hatun Kurt da sabah uykularından uyandırıldıklarını belirterek, "Kış ortasında evimizi yıkıyorlar. Gidecek bir ev yok, biz ne yapalım? Yol istediler yaptık, ona rağmen yol için evimizi yıkıyorlar. Belediye bize hiç bir şey vermiyor. Evlerimizi yıkmak için sabahın köründe polislerle kapımıza dayandılar. Ya onlar bizi ya biz onları döveceğiz. Biz burada üç aileyiz. 100 bin lira para vermişler, biz bu parayla tavuklara bile ev yapamayız" diye konuştu.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı