Advert

Sadiye Demirtaş’ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor

Sadiye Demirtaş’ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor
Bu içerik 1773 kez okundu.
Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş'ın solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede halen yoğun bakımda tutulduğu ve tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle 10 Ocak’tan bu yana tedavi görüyor. Anne Demirtaş, 5 gündür Diyarbakır’da bulunan bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Selahattin Demirtaş, annesinin rahatsızlığı nedeniyle başvuruda bulundu. Demirtaş, talebin kabul edilmesi üzerine dün Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş, bir süre annesinin yanında kaldıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanından cezaevine geri götürüldü. Anne Demirtaş'ın sağlık durumunun, düne göre daha iyi olduğu öğrenildi.

ÇOK SAYIDA RAHATSIZLIĞI BULUNUYOR
Dr. Şehmus Gökalp, anne Demirtaş'ın sağlık durumuna dair bilgi verdi. Anne Demirtaş’ın uzun yıllardır hastalıklarının olduğunu aktaran Gökalp, "30 yıldır tansiyon hastalığı vardı. Tansiyon, 2016 yılında böbreklerini bozdu. 9 yıldır kronik böbrek yetmezliği var. İlk 5 yılı, ilaç, diyet ve ergsizle götürmeye çalıştık. Süreci biraz iyi götürdük. Çok disiplinli bir kadın, diyetine riayet eder, ilaçlarını zamanında alır. Guatr hastalığı var. Gençlik yıllarından beri ameliyatını olmuş. İlaçlarını kullanıyor. Birkaç sene önce bel fıtığından ameliyat olmuştu. Kürt analarının tipik özellikleri, gördükleri eziyet, keder… Bunlar da onların biraz morallerini zorluyor” diye konuştu.

EŞİNİN ÖLÜMÜ ETKİLEDİ
Anne Demirtaş'ın son yıllarda sağlık sorunlarının arttığını ifade eden Gökalp, "En son rahmetli Tahir (Eşi Tahir Demirtaş) amcayı kaybettikten sonra biraz kederlendi. Kederi çok arttı. Taziyede mutlaka bulunmak istedi. Çok kısa sürelerle bulundu. O bulunduğu sıralarda, solunum yolu enfeksiyonu kaptı. Pandemiden dolayı etkilendi. Taziyeden sonraki 10'ncu gün kötüleşti. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye aldık. Orada acilde ilk müdahalesi yapıldı. 9-10 Ocak’ta hastaneye kaldırdık. Acilde gerekli müdahale yapıldıktan sonra yatışı verildi. Sonra buraya naklettik. Solunum yetmezliği, KOAH, hipotiroidi, kronik böbrek yetmezliği ve alt solunum yolu enfeksiyonuyla yatırdık. Aldığı 5 günlük tedaviden sonra birazcık durumu iyileşti. Enfeksiyon değerleri geriledi” diye belirtti.

HALEN YOĞUN BAKIMDA
Gökalp, anne Demirtaş'ı durumunun fenalaşması üzerine yoğun bakıma aldıklarına işaret ederek, "Yoğun bakımda tedavi görüyor. Enfeksiyon ilaçları veriliyor, diyalizini alıyor, solunumu rahatlatmak için solunum ilaçlarını veriyoruz, akciğerlerinin oksijen oranları kötü olduğu için oksijen desteğinde bulunuyoruz. Dün akşam da oğlu hayati tehlikesi olduğundan dolayı geldi. Bu bir haktır. O hakkını yerine getirdiler, oğlu ile birlikte zaman geçirdi. Morali çok iyi oldu. İyi geldi diye düşünüyorum. Bağışıklık sistemini güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

‘MORALİ DAHA İYİ’
"Eğer böyle iyiye doğru giderse belli bir süre sonra yoğun bakımdan çıkartıp normal odaya alacağız” diyen Gökalp, "Bugün düne göre daha iyi. Moralin de etkisi var. Bütün tutsak annelerinin evlatlarına kavuşma özleminin aynısını yaşıyor Sadiye ana" diye kaydetti.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı