Advert

Ergani’de Ramazan ayı zam ayı olacak!

Ergani’de Ramazan ayı zam ayı olacak!
Bu içerik 1515 kez okundu.

Ergani’de  Ramazan ayına sayılı günler kala zamlar aldı başını gidiyor. Ramazan ayında zam olacak mı? En çok tüketilen ürünler nelerdir?
Ramazan ayına 7 gün kala Ergani’de ürünler her hafta zamlanıyor. Son günlerde özellikle kırmızı ete gelen zamla birlikte vatandaşlar et almakta zorluk çekmeye başladı. Peki Ergani’de Ramazan ayında vatandaşlar en çok hangi ürünleri tüketiyor.
BİR ADET HURMANIN FİYATI İSE 10 LİRA OLDU
11 ayın sultanı Ramazan ayı bereket ayı olarak bilinir. Bu ayda genellikle yardımlaşma ve sofralar bir hayli zenginleşir. Bu ayda genellikle en çok tüketilen ürün hurmadır. Medine hurmasının şuan ki kilo fiyatı ise 500 ile 600 lira arasında değişiyor. Bir adet hurmanın fiyatı ise 10 lira oldu. Diğer hurma çeşitleri ise biraz daha makul fiyattan satılıyor. Yabani hurmanın kilosu 150 liradan satılmaktadır.
EN ÇOK TAHİN VE PEKMEZ TERCİH EDİLİYOR
Vatandaşlar sahurda en çok pekmez ve tahini tercih ediyor. Pekmezin kilosu 200 lira tahinin ise 175 liradan satılmaktadır. Aktarcılar Ramazan ayında bir zam beklediğini söyledi.
“KİLO İLE ALAN AZ”
Ergani Haber gazetemize konuşan bir aktarcı şöyle konuştu; “Her hafta ürünlere zam geliyor. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bakın vatandaşlar yemesi için ucuza satıyoruz. Elimizden gelse vatandaşlarımız yesin diye en ucuzunu veririz. Ama dediğim gibi maalesef bu elimizde olan bir şey değildir. Ramazan ayında ise zam gelebilir. Artık her hafta ürünlere zam geldiği için tahmin etmemize gerek kalmadı biliyoruz artık her şeyi öncesinden. Ramazan ayı bereket ayıdır ama her şeyin bereketini kaçırdılar vatandaşlar artık eskisi gibi ürünler alamıyor. Alsa bile kilo ile alamıyor maalesef. Allah yardımcımız olsun”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak