Advert

'ABD ve AB kendilerini küresel hakim olarak görüyor, bu demokratik değil'

Van, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasını değerlendiren Rus uzman Dolgov, görevden alınan başkanlarının PKK'yla bağlantısının soruşturma yapılarak gerekçelendirilmesi gerektiğini söylemiş oldu.

'ABD ve AB kendilerini küresel hakim olarak görüyor, bu demokratik değil'
Bu içerik 887 kez okundu.

Dolgov'a göre, ABD ve AB'nin Türkiye'ye yönelttiği kabahatlamalar demokratik değil.
Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Arap ve İslam Araştırmaları Merkezi’nin kıdemli araştırma görevlisi Boris Dolgov, Sputnik'e yaptığı açıklamada, "Türk hükümetinin bu eylemine birkaç açıdan bakmak gerekir. Aslen, halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının görevden alınması gerekçesiz bir fiil olabilir. Ancak söz mevzusu görevden almalar, Türk hükümetinin terör örgütleriyle irtibatlı bulunduğunu düşündüğü belediye başkanlarının belirli yasadışı eylemlerine dayanabilir. Bu bağlantı, sualşturma yapılarak gerekçelendirilmeli" dedi.
'ABD VE AB KENDİLERİNİ KÜRESEL HAKİM OLARAK GÖRÜYOR'

Dolgov, ABD ve AB'nin bu mevzuda Türkiye'ye yönelttiği kabahatlamaların demokratik olmadığını beyan etti.

"Batı'nın suçlamaları ne kadar meşru ya da bunlar Türkiye'nin iç işlerine müdahale anlamına gelmiyor mu?" sorularını yönelten Dolgov, ABD ve AB'nin uzun süreden beri kendilerini diğer ülkelerde demokrasi ihlali olup olmadığına karar verme hakkına sahip küresel hakim olarak gördüklerini ve bu tutumun demokratik görülemeyeceğini vurguladı.
'TÜRK HÜKÜMETİNİN EYLEMLERİ DARBE GİRİŞİMİNE DAYANIYOR'
Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok sayıda siyasal tutuklama yapılmasının Ankara'nın Washington ve Brüksel'le ilişkilerini olumsuz etkilediğini anımsatan Dolgov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu konular kompleks ve Türkiye'de hakikaten de zor bir siyasal durum hakim. İktidar yanlıları var, muhalifler var ve onlara karşı önlemler alınıyor, bir darbe girişimi oldu. Türk hükümetinin eylemleri tam olarak bunlara dayanıyor."

Çeviren: Fatih Kuduğ

PKK Kayyum Türkiye Boris Dolgov Avrupa Birliği (AB) ABD
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak