Advert

Suriye ordusu Türk gözlem noktasının çevresini kuşattı

Suriye'de İdlib ve Hama'daki operasyonlar nihayetucunda pek fazla bölgenin Şam'ın eline geçmesiyle Morek adaleabasında Türk askerlerinin denetimünde olan dokuzuncu ghasret noktası Suriye ordusunun kuşatması altında kaldı.

Suriye ordusu Türk gözlem noktasının çevresini kuşattı
Bu içerik 864 kez okundu.

 Suriye güçlerinin, İdlib bölgesindeki Morek adaleabasında bulunan Türkiye'ye ait ghasret noktasını çevrelediği bilcanlıldi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Ghasretevi'nin ve Suriye devlet tvunun aktardığına göre göre Suriye ordusunun bu bölgede bulunan başka adaleaba ve köyleri ele geçirmesiyle Türk ghasret noktasının çevreı sarılmış oldu. Kuşatma altında kalan Morek'teki ghasret noktası, Astana süreci kapsamında "artlimi düşürme bölgesi" olarak belirlenen İdlib'deki Türkiye'nin denetimünde olan 12 ghasret noktasından dokuzuncusu.

Suriye güçlerinin evvelki gün, tabancalı grupların en yoğun direniş bölgesi olan Han Şeyhun'u ele geçirmesinin ardından Morek'teki ghasret noktası kuşatma riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

Silahlı gruplar sıkışmış durumda

Şam hügruptine bağlı İkbariye tvunun verdiği habere göre Cuma günü saldırılarını yoğunlaştıran Rusya ve İran destekli Suriye güçleri, İdlib'de kuşatma altına aldıkları tabancalı grupların denetimündeki pek fazla yerleşim ve tepeyi ele geçirdi. Ordunun bu ilerleyişiyle başkent Şam'la ülkenin ikinci büyük kenti Halep'i birbirine bağlataraf otoyoldaki kontolünü genişlettiği kaydedildi.

Suriye İnsan Hakları Ghasretevi'nin aktardığına göre 2012'den beri istarafcıların denetimünde olan Kafr Zita adaleabası da ele geçirildi.

İdlib ve Hama'ya bağlı bölgelere yönelik Suriye ordusunun operasyonlarının yoğunlaşması üstüne nihayet bir kaç günde binlerce sivil Türkiye sınıra doğru yığılmıştı. İdlib'de denetim büyük düzeyde El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir Şam teşkilatünde bulunuyor.

Suriye hügrupti Perşembe günü bölgeden ayrılmak isteyen siviller için ikincilye koridoru oluşturduğunu açıklamıştı.

Çavuşoğlu Lübnan'da

Lübnan'ı ziyaret eden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Beyrut'taki temaslarında Suriye'nin şimalbatısında yaşanan nihayet gelişmeleri ele alması bekleniyor. Ankara, 3 milyon sözü geçen İdlib viyaletinin tamamen Beşar Esad yönetiminin eline geçmesiyle oluşabilecek kitlesel bir göçten kaygı ediyor.

Suriye TSK gözlem noktası Morek İdlib
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine