‘Suriye ordusu Han Şeyhun’a dayandı’

El Manar televizyonu, Suriye ordusunun İdlib bölgesinin güneyindeki Kfar-Aydun tepelerini ele geçirdiğini ve Nusra’nın bölgedeki kalesi Han-Şeyhun’a dayandığını belirtti.

‘Suriye ordusu Han Şeyhun’a dayandı’
Bu içerik 1128 kez okundu.

Haberde, Suriye ordusunun, militanların Rakaya yerleşimi yakınlarındaki savunma hattını kırdığı ve Han Şeyhun’a 1 km kuzeybatısında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Suriye ordusunun ayrıca Han Şeyhun’a doğudan yaklaştığı ifade edilirken savaş uçakları ve topçu birliklerinin de kentin kuzeyinde, Mâret-Nâmana ve Kfar-Sicna’dan Han Şeyhun’a ikmal yollarına saldırılar düzenlediği bildirildi.

El Vatan gazetesinin aktardığına göre, İdlib’in güneyinde 3 haftadır devam eden çatışmalarda, 18 yerleşim Suriye hükümet güçlerinin kontrolüne geçti, 400’ü yabancı paralı asker olmak üzere bin 257 militan öldürülürken militanlara ait 30’dan fazla tank, 19 zırhlı araç ve 169 arazi arabası imha edildi.

Suriye Ordusu Han Şeyhun Suriye
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
PKK fesih kararı Diyarbakır’da Halaylarla karşılandı
PKK fesih kararı Diyarbakır’da Halaylarla karşılandı
Çüngüş’de 47 yıllık sessizlik: İtalyan Köyü Hayalet Yerleşkeye Dönüştü
Çüngüş’de 47 yıllık sessizlik: İtalyan Köyü Hayalet Yerleşkeye Dönüştü