Advert

Van’da HDP eşbaşkanı ile 5 kişi tutuklandı

HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, 5 kişi ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Van’da HDP eşbaşkanı ile 5 kişi tutuklandı
Bu içerik 1429 kez okundu.


Van merkezli olarak 10 Eylül tarihinde Bitlis, Hakkari, Diyarbakır ve Iğdır’da yapılan operasyonlarda aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyeleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı ve ilçe eşbaşkanlarının bulunduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı.
 
“Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” suçlamalarıyla gözaltına alınanlar, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün Van Adliyesi’ne getirilip, savcılık sorguları yapıldı.
 
Diyarbakır’da gözaltına alınan Gazeteci Hamza Özkan’ın ifadesi ise, SEGBİS aracılığıyla alındı. Özkan alınan ifadesi sonrası serbest bırakıldı. 
 
Gözaltına alınan diğer isimlerden HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, HDP Özalp İlçe Eşbaşakanı Burhan Atmaca, HDP Gürpınar ilçe eşbaşakanı Bahattin Yavuz, Nesibe Akdağ, Hasan Güven, Seyit Kılıç, Abdullah Keleş, Dilan Yıldız, Fikret Doğan, Mehmet Sait Karabıyık, Vahyeddin Uca ve İbrahim Sungur tutuklanma talebiyle, Şefik Ummaz, Ertuğrul Korkmaz, Esra Babur, Ahmet Karadeniz, Mehmet Rahim Pekür, İhsan Yenigün, Necmettin Acar ve Mustafa Özcan ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. 
 
Mahkemeye sevk edilen 20 kişiden HDP  Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, HDP İl yöneticisi Nesibe Akdağ, Seyit Kılıç, İbrahim Sungur, Fikret Doğan ve Dilan Yıldız tutuklanırken, diğer 14 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
 

Van HDP Örgüt üyeliği
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı