Advert

Zaharova'dan G8 açıklaması: Somut öneriler bekliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bir sonraki G7 zirvesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davet edilmesi ve G8 formatına geri dönülmesi yönündeki önerisine yeşil ışık yakmasını değerlendiren Zaharova, bu konuda so

Zaharova'dan G8 açıklaması: Somut öneriler bekliyoruz
Bu içerik 838 kez okundu.

'Govorit Moskva' radyosuna açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın G7'ye davet edilmesi konusunda somut öneriler beklediklerini ve konunun kamusal eğlence alanında değil, mesleki alanda istişare edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Zaharova, "Eğer varsa, öneriler hazırlanmalı ve Rus tarafının görüşüne sunulmalı. Şu anda konuyu anlamak zor. Eğer G7 kendisini ciddi bir format olarak konumlandırmak istiyorsa, bu konunun kamusal eğlence alanından mesleki alana taşınması gerekir" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ile birlikte gerçekleştirdiği toplantı öncesinde Macron'un önerisini değerlendirdiği açıklamasında, Rusya'nın G7’ye geri dönmesine ve grubun çalışmalarının G8 formatında devam etmesine itiraz etmeyeceğini kaydetmişti.

 

Trump aynı zamanda Rusya’nın G8 üyeliğinin Barack Obama'nın başkanlık döneminde askıya alındığını, çünkü Rusya lideri Vladimir Putin'in Obama'yı 'zekaysıyla alt ettiğini' ileri sürmüştü.

Rusya’nın G8 üyeliği, topluluğunun diğer yedi üyesinin 2014’te Moskova’nın Kırım ve Ukrayna politikasını gerekçe göstererek verdiği kararla askıya alınmıştı.

Beyaz Saray Rusya Dışişleri Bakanlığı Govorit Moskva Mariya Zaharova Vladimir Putin Rusya G7 G8 Emmanuel Macron Donald Trump ABD
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı