Advert

Ergani'nin Gururu

Ergani'nin Gururu
Bu içerik 4865 kez okundu.

Ergani ilçesinde devlet okulu öğrencisi Mesut Akın (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye genelinde 560 öğrenciden biri oldu.

Ergani Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Mesut Akın, hiçbir özel etüt veya kurs desteği almadan, sadece okulun hafta sonu verdiği geliştirme kursuna giderek ve düzenli çalışarak LGS'de 500 tam puan alma başarısını gösterdi.

 

Ergani ilçesinde Atatürk Ortaokulu öğrencisi Mesut Akın, yaptığı açıklamada, sınava okulda hazırlandığını, düzenli çalışmayla böyle bir başarıyı beklediğini söyledi.

Ağabeyinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5. sınıfta okuduğunu, diğer ağabeyinin de fen lisesinden mezun olduğunu ifade eden Akın, sınav sonucuyla heyecan yaşadığını belirtti.

Sınavda elde ettiği başarıyla çok mutlu olduğunu dile getiren Akın, "Galatasaray veya Kabataş Erkek Lisesinde okumak istiyorum. Yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Maddi durumumuz nedeniyle yaz aylarında ailemle kayısı, fındık, pamuk toplamaya gidiyorum. Hep birlikte çalışmaya gidiyoruz çünkü çalışmamız lazım." dedi.

Baba Mahmut Akın da daha önce ilçeye bağlı Ziyaret köyünde yaşadıklarını, 2 yıl önce ilçe merkezine yerleştiklerini aktararak, çocuklarının okuması için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Eğitim konusunda çok fedakar olduğunu, çocuklarının da kendisini mahcup etmediğini dile getiren Akın, "En iyi okullardan mezun oluyorlar. Büyük oğlum tıp fakültesinde okuyor. Diğeri fen lisesinden mezun oldu. Okuyup millete, devlete faydalı insan olacaklarına inanıyorum. Mesut'un başarısı bizi çok mutlu etti. Azimle çalışmanın ürününü aldı." diye konuştu.

Çocuklarını okutmak için ailesiyle mevsimlik işçi olarak çalıştığını anlatan Akın, hemen her yaz tatilinde mevsimlik işçi olarak farklı illere gittiklerini, bu yıl da Malatya'ya kayısı toplamaya gideceklerini aktardı.

Akın, "Oradan gelen gelirle çocuklarımı okutmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı