Advert

EFSANE KAPTAN ŞEHMUS A–ZER

EFSANE KAPTAN ŞEHMUS A–ZER
Bu içerik 4116 kez okundu.
Ekrem YEŞiL
Halk arasında “kara Çarşamba” diye bir deyim var ya, o gün gerçekten hem Çarşamba, hem de karaydı. Çünkü o gün spor ve insanlık adına bu memleketin yetiştirmiş olduğu en büyük spor adamlarından birini elim bir trafik kazasında kaybetmiştik. Bu coğrafyanın kara bir bahtı mıdır? Nedir?
Efsane kaptan Şehmus’u da, topluma mal olmuş ve çok erken yaşta yaşamını yitirmiş diğer değerli şahsiyetler gibi, yıllar içerisinde bin bir zahmetle biriktirmiş olduğu deneyimlerini halkıyla tamda paylaşmaya başladığı bir anda yitirdik. Evet, bu gün yine aralık ayının yirmi biri ve büyük kaptanı kaybettiğimizin ikinci yıl dönümü. Ölümünden bu yana koskoca iki yıl geçmesine rağmen ölüm haberi ve ondan daha beteri olan ölüm şekli, tüm şiddetiyle canımı acıtıyor. Belki de beni bu kadar fazla etkilemesi onunla beraber çalışmam ve biraz daha yakından tanımış olmamdır.
Hani deniliyor ya, zaman çabuk geçse de, anılar eskimiyor, gerçekten eskimiyor. Onu ilk kez Ergani de düzenlenen bir futbol turnuvasında görmüştüm. Bu turnuvada oynadığı futbol ile her kes gibi benimde dikkatimi çekmişti. Kulübümüz Ergani spor bu yetenekli gence hemen lisans çıkarmış ve böylece onunla beraber yaklaşık bir yıl çalışma imkânım olmuştu.
ilk çalışmaya başladığımızda henüz bıyıkları bile terlememiş, mahcup ve utangaç bir gençti. Yoksul bir ailenin on bir çocuğundan biri olan Şehmus, ikamet ettiği yerin, şehirden altı kilometre uzak olması nedeniyle her gün yürüyerek gidip geliyordu.
Futbola olan yatkınlığı, aşırı istek ve arzusu sayesinde on sekiz yaşında profesyonel futbolcular kervanına katıldı. iyi bir golcü olması nedeniyle transfer listelerinin arananı ve özellikle süper lige çıkmak isteyen futbol takımlarının ilk başvurduğu sporculardan biri, hatta ve hatta ilkiydi. Her yıl yapmış olduğu transferlerden dolayı bir futbol seyyahı gibi diyar diyar gezerek kentimiz ve coğrafyamızın aynı zamanda turizm elçisi olmuştu.
Uzun yıllar il dışında olması nedeniyle ara ara telefon ve ayda, yılda bir kısa süreli görüşmüşlüğün dışında bir araya gelemediğimiz efsane kaptanımızla, on beş yılık bir aradan sonra Amedsporda tekrardan birlikte çalışmaya başladık. Bu kez karşımda, yılların getirmiş olduğu birikim ve tecrübeyle, neyi, nasıl ve ne zaman yapacağını çok iyi bilen olgun bir kişiliğin yanı sıra beyefendiliği, dürüstlüğü ve açık sözlülüğü ile her kesin saygısını kazanmış, saygın bir kişilik gördüm.
ilerlemiş o yaşına rağmen her kesten daha çok çalışan ve ekip ruhuna uygun hareket ederek örnek bir profesyonel olan Şehmus ÖZER, her takımın arzuladığı bir kaptandı. Çünkü ateistinden-dindarına, sağcısından- solcusuna, alevisinden-sünnisine ve her ırktan futbolcuyla kurmuş olduğu iyi iletişim ve diyalog nedeniyle, onların güven ve saygısını fazlasıyla hak etmişti. Birlikte görev yaptığımız Amedsporda, kendisinden birkaç yaş büyük olan kaleci Levent’inde, takımın en kariyerli oyuncusu Deniz Naki’ninde ve yine takımın en genç sporcusu olan Salih’inde ona karşı sevgi ve saygısı birbirine yakındı. Bu güzel insanın sunmuş olduğu pozitif enerjiden tüm futbol takımları gibi kulübümüz de fazlasıyla yararlanmıştı. Amedspor, futbolculara karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlandığı anlarda başvurduğu ilk kişi, sporcuların büyük abisi ve efsane kaptanıydı.
Özelikle kulübün zaman zaman yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılarda ve diğer sorunlarının çözümünde, büyük bir sorumluluk üstlenerek en büyük katkıyı sunduğu gibi uzun bir futbolculuk yaşamında ortaya koymuş olduğu yüksek performansı ile diğer sporcuların da aynı zamanda ilham kaynağı olmuştu.
Halkın bir değeri haline gelen kişilikler fizikken aramızdan ayrılmış olsalar bile, ait olduğu ekip ve toplumun mücadelesinde hep bir motivasyon aracı olmaya devam etmişlerdir. Buna verilebilecek en somut örneklerden biri de efsane kaptanımız Şehmuz ÖZER’dir.
Büyük üstat Yaşar Kemal, boşuna dememiştir, “insan, evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar.” Gerçekten de öyle, senin o kocaman ve sevgiyle dolu yüreğinin kapladığı yer, naçizane bedenin toprağa gömülmüş olsa da hep bizimle beraber olacaktır.
Her insanın hayatında biriktirdiği değerli insanlar var, benim de biriktirdiğim değerli insanlardan birisin. Birlikte geçirdiğimiz tüm zamanlar için, benden yaşça küçük olmana rağmen, insanlık adına ve futbol adına öğrettiklerin için sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ruhun Şad olsun efsane kaptan Şehmus ÖZER.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı