Advert

Ergani’nin tarihi kitaplaştırıldı

Ergani’nin tarihi kitaplaştırıldı
Bu içerik 3992 kez okundu.

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Ergani Kaymakamlığı ve Ergani Belediyesi’nin işbirliği ile “Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu"nda elde edilen veriler kitaplaştırıldı.
24-26 Kasım 2022’de Dicle Üniversitesinde akademisyenlerin katılımı ile düzenlenen “Geçmişten Günümüze Uluslararası Ergani Sempozyumu”ndaki veriler “Cumhuriyetin 100. Yılında Ergani/Çayönünden Osmanlı’ya Ergani, Cumhuriyetin 100. Yılında Ergani/Edebiyat-Dil, Ergani Maden Sancağı Nüfus Defterleri, Cumhuriyetin 100. Yılında Osmanlı’dan Cumhuriyete Ergani, Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyetten günümüze Ergani, Cumhuriyetin 100. Yılında Ergani/Din-Eğitim-Kültür” başlıkları altında toplandı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Ergani Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Ergani ilçesinin tarihini, kültürünü en kapsamlı şekilde anlatan ve kayıt altına alan veriler kitap olarak basıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan’ı makamında kabul ederek kitapların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı