Advert

Kalemdan Köprüsü için harekete geçildi

Kalemdan Köprüsü için harekete geçildi
Bu içerik 7754 kez okundu.

 

Ağır tonajlı vasıtaların geçişinin yasaklanmasına rağmen, ağır tonajlı yük araçlarının kullanımı nedeniyle yıkımla karşı karşıya kalan Kalemdan Köprüsü için inceleme başlattı.  Kalemdan Köprüsü için Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü harekete geçti. 12 ton ve üzeri tonajlı yük araçlarının geçişine kapanmasına rağmen çevredeki taş, kum ocakları tarafından ağır tonajlı yük araçlarının geçişi için kullanılan ve çatlakların oluştuğu Kalemdan Köprüsü’nün kurtarılması için adım atıldı.

‘EN İYİ ŞEKİLDE KORUYACAĞIZ’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, konu hakkında rapor hazırlayacaklarını ve köprünün korunması için hazırlanan raporu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na göndereceklerini kaydetti. Konuya duyarsız kalmayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Alp, gazetemize gönderdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Güneydoğu Güncel gazetesine Diyarbakır’daki kültür ve tabiat varlıklarına gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Konuyu Kültür Şube Müdür Yardımcımıza aktardım. Pazartesi günü müze uzmanları bizzat mahaline gidip köprüyü yerinde görecekler. Raporunu hazırlayıp Koruma Kuruluna göndereceğiz. Konunun takipçisi olup, ecdadımızın büyük zorluk ve güçlükler içerisinde bize miras olarak bıraktığı bu tarihi yapılarını biz de gelecek nesillere en iyi şekilde koruyup, kollayıp miras bırakacağız inşallah.

" ALP KÖPRÜDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Açıklamanın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Alp, bizzat olay yerine gidip incelemelerde bulundu. Alp’le birlikte köprüde incelemelerde bulunan ekibin hazırlayacağı raporun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunması bekleniyor. Raporun ardından ise köprünün korunması için gerekli düzenlenmelerin yapılması bekleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Çermik'te kaybolan genç için aramalar devam ediyor
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü