Advert

‘HALAYSIZ DÜĞÜN OLMAZ’

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayında kapatılan düğün salonları 1 Temmuz’da açılacak. Yeni normalleşme ile birlikte düğün salonlarında eskisi gibi halay çekilemeyecek. Diyarbakır düğün salonu sanatçıları ‘halaysız düğün olmaz’ diyerek tepki göster

‘HALAYSIZ DÜĞÜN OLMAZ’
Bu içerik 8307 kez okundu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında mart ayında kapatılan düğün salonları yeniden açılıyor. Yeni Normalleşme ile birlikte 1 Temmuzda açılacak düğün salonları artık eskisi gibi işletilmeyecek. İçişleri Bakanlığı tarafından düğün salonları ile ilgili yayınlanan genelgede; salona gelen misafirlerin ateşi ölçülecek, salonun girişine dezenfekte bırakılacak, içeriye maske ile girilecek, masalar arası mesafe de 1,5 metre olacak, karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak, toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, gelin ve damat hariç kimse halay çekip dans edemeyecek.

1 Temmuz’ da açılacak düğün salonlarında halay çekilmemesi Diyarbakırlı sanatçı ve müzisyenler tarafından tepkiye neden oldu. Diyarbakır’da bir alışveriş merkezi önünde bir araya gelen sanatçılar enstrümanlarını yere bırakarak tepkilerini dile getirdi.

Gazetemize konuşan Diyarbakır Müzisyen ve Sanatçılar Fedarasyonu Temsilci Başkanı Semih Yıldız, salgın nedeniyle dört ay düğün salonlarının kapalı olduğunu, bundan kaynaklı arkadaşlarının çocuklarına süt götürecek maddi imkanlarının olmadığını, düğünlerin serbest olması oyunların yasak olmasından kaynaklı tepkilerini göstermek istediklerini ifade etti.

‘DÜĞÜNLER SERBEST OYUNLAR YASAK’

Semih Yıldız, düğün salonlarının açılıp halayların yasak olmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Dört aydır müzik sektörünün alanları kapalı, arkadaşlarımızın çocuklarına bir süt götürecek maddi imkanı yok. Son dönemde gündemde olan ‘düğünler serbest, oyunlar yasak’ temelinde biz de tepkimizi göstermek istedik. Eğer düğün varsa oyunun da olması gerektiğini düşünüyoruz. Özelikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde oyunlarımızın sadece oturup dinleti tarzında geçmiyeceğini, bitmeyeceğini biliyoruz. Salgından kaynaklı her zaman saygı duyuyoruz, insanların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Ancak pazarlarda, kafelerde, plajlarda, eğlence merkezlerinde sosyal mesafeden uzak görüntüler görüyoruz, insanlar içiçe, bunlar salgına dikkat edilmeyen alanlardır”

‘HALAYSIZ DÜĞÜN OLMAZ’

Kentteki düğün salonlarının maske, dezenfekte ve sosyal mesafeye dikkat edilmesiyle sağlıklı ve hijyenik ortamlar olduğunu söyleyen Yıldız, “Neden her alanda bütün bunlar serbest de müzik ve oyunda yasak? Bu bizi rahatsız ediyor. Bu ülkede bir hükümet var, net bir şey istiyoruz.Şunu diyebilirler; Biz sağlık açısından düğünleri yapmıyoruz, o zaman anlarız. Deriz ki insanların sağlığı söz konusu, biz bu yüzden bu meslekten maddi anlamda bir şey kazanamayız, farklı mesleklere yönelebiliriz. Halaysız düğün olmaz. Roman havası, misket oyunu, çiftetelli tabiiki oynuyoruz ayrı bir şey ama bizim düğünleri bu oyunlarla bitirme şansımız sıfır. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Asur dönemlerine ait sikke ele geçirildi
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı
Silahlı kavga: 1 ölü, 2 yaralı