Advert

iSTiKLAL MARŞININ 91. YILDA–NAœMAœ

istiklal Marşının kabulünün 91. yıl dönümü Ergani ilçesinde törenle kutlandı. ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende, okullar arasında düzenlenen istiklal marşını en güzel okuma yarışması

iSTiKLAL MARŞININ 91. YILDA–NAœMAœ
Bu içerik 4262 kez okundu.

 

istiklal Marşının kabulünün 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, istiklal marşını en güzel okuyan öğrencilere Kaymakam Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Yıldız tarafından hediyeler verildi. Öte yandan istiklal Marşının kabul yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayımlayan Kaymakam Yılmaz şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı istiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 91. yıldönümünü anıyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif'in yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan istiklal Marşımız olarak kabul etmiştir. istiklâl Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif, istiklâl Savaşında Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle istiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır.” diyerek, onu Türk Milletine armağan etmiştir. Bu düşüncelerle istiklal Marşımızın kabul edilişinin 91. yıl dönümünde, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u en derin minnet ve şükran duygularımla rahmetle anıyorum” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak