Advert

Trabzon, Ergani'de tanıtıldı

Trabzon, Ergani'de tanıtıldı
Bu içerik 3900 kez okundu.

Ergani Belediyesi ile Trabzon Arsin Belediyesi, “Yüreğimizle Biriz” sloganıyla kardeş ilçe olarak Ergani’de bir araya geldi.

Arsin Belediyesi tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde "61 Fotoğraf Sergisi"nde, Arsin'in ve Trabzon'un doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını ve günlük yaşamın iç yüzünü yansıtan 61 muhteşem fotoğraf yer aldı. Fotoğraf sergisini ziyaret eden vatandaş ve sanatseverler Karadeniz'in serin sularından, muhteşem doğasına uzanan bir yolculuğa çıkarak Arsin'in özgün kimliğine yakından tanık oldu.

Ergani’de düzenlenen programda, AK Parti Milletvekili Diyarbakır Suna Kepolu Ataman, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, sanatseverler ve vatandaşlar katıldı. İki ilçenin potansiyelini keşfetmek ve geliştirmek için bir araya gelmesiyle, hem Karadeniz'in hem de Güneydoğu'nun zengin kültürel mirasının paylaşıldığı ortak proje vatandaşlar ve katılım sağladı.

 

“FARKLI YAŞAMLARI BİRBİRİYLE HARMANLIYORUZ”

Programda bir konuşma yapan Ergani İlçe Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan, "Arsin ve Ergani arasındaki işbirliği, hem ilçelerimizin hem de vatandaşlarımızın faydasına olacaktır. Ortak projelerle iki farklı kültürü bir araya getirerek farklı yaşamları birbiriyle harmanlıyoruz" şeklinde konuştu.

“BİRBİRİMİZE DAHA İYİ TANIYOR VE ANLIYORUZ”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, "Kardeş ilçe programı ile Arsin ve Ergani arasındaki dostluğu ve işbirliğini güçlendiriyoruz. 61 Fotoğraf Sergisi ise bu güzel birlikteliği sanatla taçlandırıyor. İki ilçe arasında kültürel köprüler kurarak, birbirimize daha iyi tanıyor ve anlıyoruz. Arsin ve Ergani Belediyeleri olarak bu işbirliği ve 61 Fotoğraf Sergisi ile hem yerel halkı bir araya getiriyor hem de turistlere bu güzellikleri keşfetme fırsatı sunuyor. Bu tür projeler, kültürel ve sosyal bağları güçlendirerek bölgeler arası işbirliğini teşvik ediyor.

“KARŞILIKLI KÜLTÜR ALIŞVERİŞİNİ TEŞVİK EDECEKTİR”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ise, "Ergani ve Arsin, farklı coğrafi bölgelerde yer alıyor. Ancak birbirimizden çok şey öğrenebileceğimize eminim. Kardeş ilçe olma programı, bu iki ilçe arasında köprüler kurarak karşılıklı kültür alışverişini teşvik edecektir." dedi.

Sergi programında Ergani Halk Oyunları ekibi tarafından halaylar çekildi. Arsin ve Ergani iki kardeş ilçe belediye başkanları birbirlerine hediye takdim etti. Program ilçede bulunan tarihi Çayönü Höyüğü ve Hilar Mağaraları gezildi, Sezai Karakoç Müzesi ve Kültür Evi’nde türkü dinletisi yapıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak