Advert

Anne Sütü Besleyecek, Türkiye Büyüyecek

Anne Sütü Besleyecek, Türkiye Büyüyecek
Bu içerik 4241 kez okundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından "Bebek Dostu Hastane" ünvanı verilen Ergani Devlet Hastanesi tarafından, mucizevi bir besin olan anne sütünün önemini vurgulamak ve konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla "Anne Sütü Besleyecek, Türkiye Büyüyecek" sloganı ile bir proje başlatıldı.
Konu hakkında bilgi veren hastane Başhekimi Dr. Mehmet Baturay; "Hastane yönetimi ve çalışanlarımız tarafından yapılan istişareler sonucu böyle önemli bir konuya vurgu yaparak halkımızın bu konuda varolan farkındalığını arttırmak amaçlamaktayız. Hedefimiz; anne sütünün faydalarını; Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça ve ingilizce olmak üzere 5 konuşulan dilde ayrıca işitme engelli vatandaşlarımız için de işaret Dili ile anlatmayı planlamaktayız.
Amacımız; kırsal bölgelerde ikamet eden okur yazar olamayan bir anneden, turistik gezi amacıyla ilçemize gelen bir anneye kadar toplumun büyük kesimine ulaşarak anne sütünün faydaları ve önemini vurgulamak.
Bu proje ile gebe adayları, gebeler ve annelerimize; kolostrumun (ilk süt, ağız) ve doğum sonrası ilk yarım saat içinde bebeği emzirmenin önemi, doğru emzirme pozisyonları, emzirme sıklığı, anne sütünün faydaları ve hiçbir gıdanın anne sütünün yerini alamayacağı konularında bilgilendirme sunumları yapmayı planlamaktayız." dedi.
Baturay, "Projemizle; bölge ve Ülkemiz genelinde varolan farkındalığın arttırılmasını hedeflemekteyiz. 2006 yılından beri "Bebek Dostu Hastane" ünvanına sahip olan Ergani Devlet Hastanesi olarak "Anne Sütü Besleyecek, Türkiye Büyüyecek" sloganıyla başladığımız projede, çalışmaların tamamlanmasından sonra kamuoyu ile paylaşacağımız bir kamu spotu da hazırlamaya başladık." şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı