Advert

Ergani Belediyesinden sağlık hizmeti

Ergani Belediyesinden sağlık hizmeti
Bu içerik 2584 kez okundu.

Eshat Taştekin 
Ergani ilçesinde 300 metrekare kapalı alana Toplum Sağlığı ve Ruh Sağlığı Merkezi yapılacak.
Ergani belediyesi ve il sağlık müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Ergani belediyesi tarafından Ergani devlet hastanesi bahçesinde kulanim alanı toplam 300 M2 lik bina yapılacak. Bu bina Toplum Ruh sağlığı merkezi olarak kullanılacak.
Kısa Adı TRSM olan merkezde, Amaç kronik ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastaların yaşadıkları ortamda takip ve tedavilerinin yapılmasıdır. Bu sayede hastaların toplumun dışına atılmadan ve dışlanmadan toplumla birlikte yaşamaları hedeflenir.
Ergani Belediyesi'nin katkılarıyla 300 metrekare kapalı alana sahip, bahçe içerisinde sosyal aktivite alanları bulunan Ergani Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Projesi Protokolü Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ile Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Karaaslan arasında imzalandı.
DİYARBAKIR’DA ÜÇÜNCÜSÜ AÇILACAK
Diyarbakır’da toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde, ruhsal hastalığı bulunan hastalara hizmet veren; Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerine ek olarak, üçüncü merkez Ergani’de açılacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı