Advert
A‡alsın ama ekonomi, istikrar rayında gitsin!
Sait Bayram

A‡alsın ama ekonomi, istikrar rayında gitsin!

Bu içerik 6691 kez okundu.

10 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyor. Demokratik açılımlardan biri de kuşkusuz, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesidir. Halk ilk kez sandık başına giderek, Reis-i Cumhurunu seçecek?

Seçim kanununa göre Cumhurbaşkanı adayı olanlar mal varlıklarını açıklamak için mal beyanında bulunmaları gerekiyor.

Yüksek Seçim Kuruluna bildirilen mal beyanlarına göre en zengin aday Başbakan Erdoğan olarak karşımıza çıkıyor. En fakir aday ise HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş?

isterseniz üç adayımızın YSK'ya bildirdikleri mal beyanlarına şöyle bir bakalım;

Recep Tayyip Erdoğan: Güneysu-Dumankaya Köyü'nde 2 bin metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL), binek otomobil (Maliyeti : 234.080 TL), banka hesaplarında toplam 4 milyon 404 bin 192,13 TL, 200 bin dolar ve 500 bin TL alacak.

Ekmeleddinin ihsanoğlu: Kendine veya eşine ait, miras ve satın alma yoluyla istanbul'da 9 daire, 1 adet 2006 marka Opel Vectra otomobil ve banka hesaplarında 240.427 TL ve 3.596.304 Dolar.

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş: Diyarbakır'da 260 bin TL değerinde ev, Diyarbakır'da 100 bin TL değerinde hukuk bürosu olarak kullandığı büro, parti çalışmalarında makam aracı olarak kullanılan iki adet Audi marka otomobil ve Skoda marka otomobil

Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılında Başbakanlık internet sitesinde yayımladığı mal varlığı ise şöyle;

Güneysu-Dumankaya Köyü'nde 2 bin metrekare arsası, banka hesaplarında toplam 3 milyon 390 bin 384 TL, 25 bin sterlin, 199 bin 867 Dolar ve 500 bin TL de alacaklı.

Başbakan'ın 2011 yılında ki mal varlığı ile 3 yıl sonraki mal varlığı arasında banka hesaplarında ki paranın 1 milyon TL arttığını görmekteyiz.

Bu meseleyi bir kenara bırakıp, gelelim özellikle Başbakan Erdoğan'ın yakınlarının mal varlıklarına!

HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş, önceki gün bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı adaylarının yakınlarının da mal varlıklarının açıklanması talebinde bulundu.

Eğer böyle bir şey olursa birinciliği yine Başbakan Erdoğan elde eder.

Çünkü sadece Oğlunun 7 yük gemisi, şirketleri, eşinin ve kızlarının gizli ortakları ve milyonlarca liralık sermayeleri var.

Eğer bunlar gerçek anlamda açıklanırsa evde saklanan ve bir türlü sıfırlanamayan Dolar ve Euro'ların da akibeti de belli olmuş olur.

Evet!

Seçimler için önümüzde sadece bir ay aldı.

"Görünen köy kılavuz istemez" Başbakan Erdoğan ezici bir üstünlükle Çankaya Köşküne çıkacak ve düzen bir süre böyle devam edecek.

Çünkü halk her şeyi bildiği halde sandığa giderken Erdoğan'ı tercih etmiştir.

Erdoğan çalsa da çırpsa da en azından bir istikrar abidesi olarak görünmektedir.

işte bizim seçme anlayışımız budur.

"Çalsın ama ekonomi, istikrar rayında gitsin!"

Yanlış bir anlayış ama genel çoğunluk bu anlayışta elden bir şey gelmez!

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Ergani'de şimşek deprem etkisi yarattı!
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var
Otomobil ile minibüs çarpıştı; ölü ve yaralılar var