Advert
Halk kimin umurunda!
Sait Bayram

Halk kimin umurunda!

Sabah saatlerinde minibüs ve özel halk otobüsleriyle işlerine giden vatandaşlar, ç˜zamç™ şoku yaşadı.

Bu içerik 6337 kez okundu.
Evet yolcu taşıma ücretine yüzde 31 oranında zam yapılmıştı! Her zaman olduğu gibi ancak araca binerken öğrendiler zam’ı!
Aslında zam’lı tarifeden önceki gün akşam haberim olmuştu. Bende her vatandaş gibi işe gidip gelirken, minibüs ya da halk otobüslerini kullanıyorum. Ne yaparsınız, bazı meslektaşlarım gibi özel otomobilim yok! O yüzden bu mecburi yolculuğu yapıyorum.
Önceki gün işten eve giderken, minibüs şoförünün elindeki kağıda gözüm ilişti. Büyükşehir Belediyesi başlıklı evrakta, yeni zamlı tarifeyi görme fırsatım oldu. Halktan sır gibi saklanan o yeni tarifeye göre, normal 2, öğrenci 1 lira 50 kuruş. Tarifenin yarın (dün) hayata geçirileceğini yan koltukta oturan arkadaşına anlatan şoför, biraz da sitemde bulundu ve ekledi, “Bu kadar yoksulun bulunduğu bir memlekette bu zam çok’ Ayrıca benzine yapılan zam’a da vurgu yaptı. Yani kısmen de olsa yapılan zam’ın haklı olduğunu ima etti.
Evet, yoksulluğun had safhada olduğu bir memlekette, zam kararı neye ve kime göre alındı? Gerek var mıydı? Her zam kararında olduğu gibi yine vatandaş es geçildi. Doğru ya vatandaş kimin umurunda!!!
Vatandaş ne kadar bağırırsa bağırsın, yöneticiler bildiklerini okumaktan geri durmuyor. O zaman sormazlar mı? Hani sizin ‘halk’ belediyeciliğiniz? Hani sizin vatandaş odaklı hizmet sözünüz!
Bizleri her zaman şaşırtan yöneticilerin acaba minibüs ve halk otobüslerinde nasıl bir hizmet verildiğinden haberleri var mı? Haberleri olmalarına rağmen yaptıkları işlemler var mı?
Yazın kavurucu sıcaklarında, kışın dondurucu soğuklarında yolculuk yapan biz vatandaşlar (onların gözünde müşteriler), minibüs ve otobüslerde çile çekiyoruz. Yani paramızla rezil oluyoruz. Üstüne üstlük hakaretler işitiyoruz. Vatandaşı taşıyan minibüslerin çoğu eski model olduğu için klimaları yok. Yeni araçlarda ise çalıştırılmıyor. Bahane hazır; sıcak hava veriyor!
Kural ihlali had safhada, telefonla konuşmaların had-ı hesabı yok! Sürat yapmak onlar için sıradanlaşmış. Hakaretler diz boyu!
Peki ya Halk otobüsleri! Şeklinde bir serzenişte bulunduğunuzu duydum.
Onlarında minibüslerden hiç ama hiçbir farkı yok!…
Onlarda aynı…
Klimalar çalışmaz, fazladan yolcu alınır, kural ihlali ve en önemlisi de sürat yapılır. Ha birde telefonla konuşmalar olmazsa olmazlarıdır. Ve öne önemlisi de engelli vatandaşlara bakış açıları halen değişmemiş. Ücretsiz binen her engelli vatandaşa bakışları çok çirkin! Bakışlarından ziyade içten içe söylemleri de çabası!
Peki, Ulaşımda revizyona gitmeyi düşünen Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Ya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü!
Onların hiç kabahati yok mu?
Bence yok!
En büyük kabahat, onları o koltuğa getirenlerdir.
Yani bizde!
Siz zam yaparak, minibüs ve otobüs kooperatif başkanlarına şirin görüneceğinize sizi o koltuklara oturtan, maaşlarınızı veren bu halka hizmet edin.
Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?
Doğruya halkta kim oluyormuş…
Hatırlatmama gerek yok ama ben yine de izah edeyim!
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde silahlı kavga
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı
Bizans ve Romalılara ait tarihi eser yakalandı