Advert

isa Tekinç™den çœE tipi Hilton` Diyarbakır Zindanı

Şair- Yazar isa Tekinç™in 1980 sonrası Diyarbakır 5. Noç™lu zindanında yaşadıklarını anlattığı kitabı çœE Tipi Hilton, Diyarbakır Zindanıç kitabı Peri yayınları tarafından yayımlandı. Gazetemizi ziyaret eden isa Tekin, yeni kitabını Genel Yayın Yönetme

isa Tekinç™den çœE tipi Hilton` Diyarbakır Zindanı
Bu içerik 4129 kez okundu.

 

isa Tekin’in uzun yıllara yayılan bir yazma-yazamama serüveninden sonra tamamladığı anıları, çokça tartışılan Diyarbakır Cezaevi gerçeğine farklı bir ışık daha tutuyor.

Diyarbakır E Tipi Cezaevinde 12 Eylül askeri darbesinden sonra tutuklanan Öğretmen isa Tekin, yaşanan işkence ve acıları “E-Tipi Hilton” adlı kitabında topladı. Tekin, “Okuyucular kitabın isminden ötürü cezaevinde iyi şartlarda kaldığımı düşünüyor. Ancak o dönem ‘sıcak banyo Hilton ‘ dedikleri yer lağım dolusu hücrelerdi” dedi. Önsözü Recep Maraşlı tarafından yazılan “E Tipi Hilton”, gündemdeki açlık grevleri, ölüm oruçları ve cezaevi direnişlerinin arka planlarına işaret etmesi bakımından da geçmişten bugüne aydınlatıcı bir içerik taşıyor. Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kurudere Köyü’nde 5 Mayıs 1958’de dünyaya gelen isa Tekin, lise yıllarında sol örgütlere katıldı. Rize’de öğretmenlik yapan Tekin, 12 Eylül askeri darbe döneminde 15 günlük sömestr tatili için gittiği memleketinde gözaltına alındı. Tutuklanan Tekin Diyarbakır E Tipi Askeri Cezaevi 5 Nolu koğuşta mahpus edildi. 8 Yıl kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra öğretmenlikten men edilen 3 çocuk babası isa Tekin, bir yandan işkencecilere hesap sormak diğer tarafta yaşadıklarını tarihe not düşmek adına çabaladığını söyledi. Şair- Yazar isa Tekin, okurlarını yeni kitabı “E Tipi Hilton, Diyarbakır Zindanı”nın 8 Aralık saat 14.00’da Sümerpark Resepsiyon salonunda verilecek tanıtım kokteyline davet etti.

ÜÇ ŞiiR KiTABI VAR

Diyarbakır’da serbest muhasebecilik yapan isa Tekin, piyasaya çıkan ‘E Tipi Hilton’ kitabının yanı sıra ‘Seçe yüreğim’, ‘Seslenen yürektir’ ve ‘Dicle’ye atılan karanfilim ben’ adlı üç şiir kitabı bulunuyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı