Advert

Erganiç™de Kerbela Tiyatrosu Sahnelendi

Kardeş-Der, Aşure günü ve Hz Hüseyinç™in Şahadet yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte Aœmmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından çœKerb u Belaç tiyatrosu sahnelendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşandı.

Erganiç™de Kerbela Tiyatrosu Sahnelendi
Bu içerik 3432 kez okundu.

 

Ergani Kardeş-Der tarafından aşure günü ve Hz Hüseyin’in şehadet yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlik Bekir Aral Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Okunan Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever; “Bizler buraya Dünya’da eşi benzeri görülmemiş bir zulmü anlatmak için toplandık. Hz Hüseyin’i tanımadan zulmü tanıyamayız. Hz Hüseyin’i tanımadan Yezid’leri tanıyamayız. Ve Yezid’i tanımadan da Dünya zalimlerinin mazlumlara neler yaptıklarını bilemeyiz” şeklinde konuştu. Hz Hüseyin’i anlamak için O’nu okumamız gerektiğine vurgu yapan Haksever son olarak; “Hz Hüseyin’i okuyun ve okutun. Kendiniz ve çocuklarınız O’nun yolunu takip etmek için O’nu okumalısınız” dedi. Hasan Haksever’in konuşmasından sonra Ergani ilahi grubu tarafından Aşure günü ve Hz Hüseyin’le ilgili ilahiler okundu. ilahilerden sonra Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından Kerb-u Bela Tiyatrosu sahnelendi.

Sahnelenen Tiyatro katılımcılar tarafından dikkatle izlendi. Halkın kimi zaman duygulandığı ve gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Hz Hüseyin’in şahadeti sahnesi sırasında bazı izleyiciler cezbeye geldi. Etkinlik, Ergani Kardeş-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Öz’ün yaptığı kapanış duasıyla son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı