Advert

Mustafa Aœzülmezç™in Yeni Kitabı A‡ıktı

Araştırmacı-Yazar ve şair Mustafa Aœzülmez'in, altı ayrı bölümden oluşan üçüncü yapıtı 'Yaşayan Efsaneler ve Tarihin Dili', kitap dostlarıyla buluştu.

Mustafa Aœzülmezç™in Yeni Kitabı A‡ıktı
Bu içerik 3685 kez okundu.

 

Tarihsel olaylar, birbirinden ilginç haberler, Dini konular, yerel sanatçılar, mahalli yemeklerin yer aldığı mutfak kültürümüz, bugüne kadar görev yapan belediye başkanları gibi zengin bir içeriğe sahip olan eserin, kitap dostlarının büyük beğenisini toplayacağı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Araştırmacı-Yazar ve Şair Mustafa Üzülmez şunları söyledi:
'Adeta Anadolu'da tarihin başladığı, ilk yerleşim birimlerinden olan kadim ve köklü bir geçmişe sahip Ergani ilçemizi tanıtabilmek amacıyla böylesi bir çalışma düzenledim. ilçemizin coğrafi ve kültürel özellikleri, köklü tarihinin yanısıra sinesinde barındırdığı eşsiz tarihi ve turistik zenginliklere yer vermeye çalıştım. Zaten bu konuda uzun yıllardır muhtelif gazetelerde yazılar yazıp, radyo programları hazırlıyorum. Ergani Radyo ve Ergani Söz Gazetesi, Ergani Haber, Yeni Yurt ve Güneydoğu Güncel gazeteleri ile Ankara'da yayın yapan kıymetli hemşehrimiz Enver Yorulmaz'ın organizatörlüğünde hazırlanan Yeni Çaba Dergisi, çalışmalarımda bir hayli yardımcı oluyor.
Yine bugüne kadar ki çalışmalarımda destek olan Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Ak parti Ergani ilçe Başkanı Mehmet Kaya, Ergani ilçe Milli Eğitim eski Müdürü Behçet Tekdemir, hemşehrimiz Av. Vecdi Subaşı, Ergani Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı izzet Güzel, kameraman arkadaşım ibrahim Halil Taşkesen, Ergani Devlet Hastanesi Baştabibi Salih Akatay ve Eczacı Vahit Güvensen’e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. ilkokul mezunuyum. Gençlik yıllarımda uzun süre çobanlık yaptım. 30 yılı aşkın bir süredir basın-yayın kuruluşlarında muhtelif görevlerde bulundum. Çalışmalarımda bana büyük destek veren okurlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Onların destekleri, bana büyük ilham kaynağı oluyor.
Sektörde çeyrek yüzyılı aşkın bir süredir elde ettiğim bilgi ve birikimlerimi değerlendirdiğim kitabımın, bir kaynak eser mahiyetinde olduğuna inanıyorum’.
Kitabında Diyarbakır'ın bağrından çıkmış bir çok Araştırmacı, yazar, şair, bilim ve fikir insanına yer verdiğini belirten Mustafa Üzülmez, 'Ama kadim kent Diyarbakır, sinesinden o kadar çok sanat erbabı çıkarmış ki. Hepsini bir kitaba sığdırmak olanaksız. O nedenle bir çok değerli büyüğüme önümüzdeki günlerde hazırlayacağım dördüncü kitabımda yer vermeyi düşünüyorum' diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı