Advert

Amed müzik festivali 25 Eylül'de başlıyor

Diyarbakır'da belediyeler tarafından 25-30 Eylül tarihleri arasında Amed Müzik Festivali düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize ipek, tüm Diyarbakırlıları festivale davet etti.

Amed müzik festivali 25 Eylül'de başlıyor
Bu içerik 3568 kez okundu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize ipek, Sur Belediye Başkanvekili Nakşi Sayar, Bağlar Belediye Başkanvekili Sema Koç ve Kayapınar Belediye Başkanvekili Fevzi Yetkin ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda 1. Amed Müzik Festivali ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Sanatın rengi ve sesiyle özgürlüğe doğru yürüyoruz” sloganıyla yapılan festival hakkında bilgi veren ipek, “Hepinizin bildiği gibi 1990'lı yıllarda bu kent çok büyük acılar yaşadı. Dayanışma ile bu acıların yaralarını halk olarak sarma çalışması yürütürken, özellikle 1999'dan sonra kültür ve sanatı acıların dindirilmesi ve yaraların sarılmasında bir merhem olarak gördük. Hepinizin malumu olduğu üzere 2000 yılından bu yana 10 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivalleri, Sur Belediyesi'nin düzenlediği Çocuk Festivalleri, Yenişehir Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik Festivalleri, Kayapınar ve Bağlar Belediyeleri kültürel ve sanatsal çalışmalarının çok önemli bir işlevi oldu” dedi.

Evrensel kültür ve sanat temsilcilerini kentle buluşturmak ve kentin kendi dinamikleri ile oluşturduğu çalışmaları ulusal platforma taşıma konusunda Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivalleri'nin çok önemli zemin oluşturduğunu vurgulayan ipek, “Öyle ki Kobani'de, Erbil'de, Urmiye'de, Erivan'da ve Kürtlerin yaşadığı her yerdeki sanatçıların en büyük arzuları Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivalleri'ne katılmak oldu. Burada ilçe belediyelerimizin pek çok kültür ve sanat çalışmalarını, kültür ve sanat kurum ve kuruluşlarımızla yaptığımız pek çok çalışma bu amaca hizmet etti” diye konuştu.

Bu yıl kültür ve sanat alanında bir dönüm noktasını yaşadıklarını ve 10 yıl boyunca düzenledikleri Kültür ve Sanat Festivalleri'nde tüm sanat disiplinlerinin iç içe bulunduğunu hatırlatan ipek, “Değerlendirmelerimiz sonucunda bu tarzın artık işlevini tamamladığını düşünüyoruz. Bu nedenle her sanat disiplinini aynı zaman dilimi içinde derinlemesine ele alan bir programı tercih etmeye başladık” dedi.

Mayıs ayında 1. Amed Tiyatro Festivali ile 18 ayrı tiyatro grubunu bir araya getirdiklerini belirten ipek, Tiyatro Festivali'nin aynı zamanda farklı bölgelerdeki deneyimlerin birbirine aktarılmasına önayak olduğunu söyledi. “Bundan sonra Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kentimizin kültür ve sanat kurumları ile tüm dinamikleri kapsayan bir organizasyonla ve kentin adını taşıyan festivallerle yeni bir sanatsal dönem başlatıyoruz” diyen ipek, şöyle devam etti:

“25-30 Eylül tarihleri arasında 1. Amed Müzik Festivali düzenleyeceğiz. Dağkapı Meydanı'nda, istasyon Meydanı'nda, Batıkent Meydanı'nda, Diclekent'te Nevroz Alanı'nda ve pek çok salonda müzik dinletisi düzenleyeceğiz. Kürt müzik tarihi ile ilgili panelin de düzenleneceği festivalde Mezopotamya coğrafyasında boy vermiş halkların ezgileri yaşam bulacak. Festivalimiz yok olan kültürleri yaşatma, yeniden canlandırmayı hedeflemektedir.”

ipek, “Festivalde konser alanlarında 7'den 70'e kuşaklar arası farkı müziği ile ortadan kaldıran Serhado, duru sesi ve türküleri ile ilkay Akkaya, kardeşliğin ezgileriyle Niyazi Koyuncu ve pek çok sanatçıyı sizlerle buluşturacağız” diyerek tüm halkı festivale davet etti.



Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı