Advert

Anneler Günü hem annelerin hem çiçekçilerin yüzünü güldürecek

İçişleri Bakanlığının "Anneler Günü" dolayısıyla cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerlerinin evlere servis şeklinde hizmet verebileceği yönündeki genelgesi, çiçekçilik yapanlar sevinçle karşılandı.

Anneler Günü hem annelerin hem çiçekçilerin yüzünü güldürecek
Bu içerik 4127 kez okundu.

Ekrem SENVAR
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle geçen yıllara göre durgunluk yaşayan sektörün Anneler Günü dolayısıyla iç piyasada hareketlilik sağlanması için hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulma isteği karşılık buldu.

İçişleri Bakanlığı bu talebi olumlu karşılayarak, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin illere gönderilen genelgede çiçek sektörüne ayrıcalık tanıdı.

Genelgeye göre, "Anneler Günü" dolayısıyla cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

Çiçekçilik yapan Cemal Sert, Anneler Günü gibi özel günler olduğunu belirterek, şöyle devam etti

Anneler Günü dolayısıyla çiçekçilerde hareketlenme yaşandığını ifade eden Sert, şunları dile getirdi:

Yaşanılan zor süreçte kısıtlamanın yürürlükte olduğu günlerde çiçekçiler için alınan karar bize çok iyi geldi. Bu karar en azından moral açısından güzel bir gelişme oldu. Özel günlerde insanlar sevdiklerini çiçekle mutlu etmek istiyor. Uzun süredir eve kapanan insanlara hediye edilecek çiçekler, huzuru mutluluğu, sevgiyi sembolize ediyor. Özellikle bu zor günlerde birbirimize daha fazla çiçek hediye edelim. Şu zor süreçte geçmiş dönemlere göre çiçek konusunda daha istekli olunacağına inanıyoruz.

Çiçekçilik yapan Sait Yılmaz, ise "Anneler Günü" dolayısıyla cumartesi ve pazar günü, çiçek satan iş yerlerinin evlere servis şeklinde hizmet verebileceği yönündeki genelgenin, sevinçle karşılandığını söyledi.

Kararın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, "Bu süreç bize can suyu verecek. Çünkü biz sokağa çıkma yasağı olduğu için ne yapacağımızı kara kara düşünüyorduk. Gelen kararname ile cumartesi ve pazar günü çiçek dağıtımı için izin verildi. Bizler pazar günü çiçekleri annelerimize hijyen koşullarına uyarak teslim edeceğiz." diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı