Advert

Ateşe verilen A‡ATOM kapatıldı

Diyarbakırç™da kendilerine ç˜Apocu gençlik insiyatifiç™ adanı veren bir grup, A‡ok Amaçlı Toplum Merkezini molotofkokteyli ile ateşe verdi. Büyük hasarın yaşandığı merkez geçici olarak kapatıldı.

Ateşe verilen A‡ATOM kapatıldı
Bu içerik 5366 kez okundu.

 

Doğu ve Güneydoğu’da; kadınların sorunlarının farkına varmalarını, kadın istihdamını artırmak ve kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla GAP Kalkınma idaresi tarafından Diyarbakır’da açılan Çok Amaçlı Toplum Merkezileri (ÇATOM) kundaklandı.


Diyarbakır Valiliği ve Sur ilçe Kaymakamlığınca desteklenen ve kentin en yoksul mahallerinden biri olan Fatih Paşa Mahallesi’nde ÇATOM’da köyden kente göç eden kadınlara ücretsiz kurs açtı. Kursta dikiş ve biçki, el sanatları, bilgisayar, ingilizce, okuma yazma kursu, aile içi eğitim, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti veriliyordu. Yılda 600 kadın ve çocuğun eğitim gördüğü ÇATOM’un, ‘gençlerin dağa çıkmasını engellendiğini’ iddia eden Apocu gençlik inisiyatifi merkezi molotofla yaktı. Çıkan yangında kursiyer kadınların araç gereçleri yandı. Saldırı sonrası büyük hasarın yaşandığı merkezin kapısına kilit vuruldu.


Valilik tarafından yapılan hasar tespit çalışmasından 20 bin TL zarar olduğu belirtildi.


Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine