Advert

Gazeteciler Hilar da Buluştu

Ergani ilçesinde bulunan ve Anadolu'nun en eski mağara yerleşim alanlarından biri olan Hilar Mağaraları uzun süren çalışmaların ardından turizme kazandırıldı.

Gazeteciler Hilar da Buluştu
Bu içerik 3508 kez okundu.

 

Mustafa ÜZÜLMEZ- Murat BABACAN
 
Diyarbakır'ın Ergani ilçesi'nde insanlığın tarıma ve yerleşik düzene geçtiği ilk yer olarak bilinen ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit alanı olan Hilar Mağaraları, yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. 
 
 
DiYARBAKIR’ın Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan ve Anadolu'nun en eski mağara yerleşim alanlarından biri olan Hilar Mağaraları uzun süren çalışmaların ardından turizme kazandırıldı. insanlığın tarıma ve yerleşik düzene geçtiği ilk yer olarak bilinen Hilar mağaraları, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. 
 
GAZETECiLER HiLAR’I GEZDi
Ergani Kaymakamlığı ile ilçede haftalık yayın yapan Ergani Haber Gazetesi tarafından turizme kazandırılan ‘ Hilar Mağalarının  tanıtımı’ etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır’da görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları Ergani ilçesine davet edildi. Yerel ve ulusal medya mensupları, Ergani’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.  ilk olarak Makam dağına çıkarılan gazetecilere daha sonra Hilar mağaraları gezdirildi.  
 
TANITIM SEFERBERLiĞi
Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Ergani’nin tarihi ve turistik güzelliklerinin daha etkin tanıtılmasını gerçekleştirmek amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde Diyarbakır’da bulunan yerel ve ulusal medya temsilcilerini ilçede ağırlamak istediklerini söyledi. Gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaymakam Yılmaz, insanoğlunun medeniyetine beşiklik etmiş, tarihi süreçte birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış bu kadim kentin tarihi ve kültürel dokusunu gün yüzüne çıkartmak için Valiliğin koordinasyonunda son yıllarda hayata geçirilen büyük bütçeli projelerin yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunmak anlamında yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Yılmaz, ‘’ Bu anlamda davetimize icabet eden ilimizin tüm yerel ve ulusal medya temsilcilerine; gazeteci arkadaşlarımıza canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Ergani’nin tarihi ve turistik dinamiklerinin sunulmasında sizlerin katkıları çok önemlidir. ilçemizin tarihini tanıtmak amacıyla bu aşamada, gerekli tanıtım çalışmalarını yaparak, yerli ve yabancı turistleri buraya çekmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
 Zülküf Peygamber türbesinin bulunduğu Makam Dağı ve Hilar’da günbatımında gezintiye çıkartılan gazetecilere Erganili şair ve yazar Mustafa Üzülmez, ilçenin tarihi hakkında bilgiler verdi. Yapılan gezintinin ardından Hilar Berçem Park’ta bir araya gelen gazeteciler Hilar’ın muhteşem tarihi dokusu ve doğa güzelliklerinin eşliğinde yemek yiyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi