Advert

Bu Kitap Güncelleşiyor

2012 yılında Kaymakamlık tarafından özel bir ajansa yaptırılan çœErgani Kaymakamlığı'nın Kültür ve tanıtımç kitabı tepki görürken, o kitap 2018 yılında tekrar gündeme girerek Kaymakamlık ve SODES tarafından bütçe ayrıldığı iddia ediliyor.

Bu Kitap Güncelleşiyor
Bu içerik 4119 kez okundu.
Ergani Kaymakamlığı özel bir ajansa 2012 yılında kaymakamlık logosu ile Kültür ve tanıtım kitabını çıkartmıştı.  Aradan 5-6 yıl geçtikten sonra o ajans Ergani Kaymakamlığına gelerek bu kitabı tekrar güncelleşmesi için ilçe kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce görüşülüp "onbin yıllık tarihin tanığı Ergani" adlı kitabın yeniden güncelleşmesi için Kaymakamlık ve SODES tarafından 70 bin TL bütçe ayırdığı iddia ediliyor. 
Ergani'nin tarihi bilen bir yabancıya özel araç tahsis edildiği de iddia ediliyor. Yaklaşık 20 ve 25 gündür öğretmen evinde konaklayan özel ajans Devlete ait araçları kullanarak köylere gittiği öne sürülüyor.  Ergani ilçemizi tanıtmak için başka bir yerlerden gelen yabancılar tanıtamaz diyen yazarımız Mustafa Üzülmez şöyle konuştu, "ilçemizin yazarları ve gazetecileri var, ilçeyi tanıyan bizleriz. Bizlere sorulmadan 2012 yılında çıkan kitabı her zaman eleştirdik. Bu ilçede gazete var, matbaa var bu kitap yada dergi olsun yabancıdan daha iyi çıkartıldığına inanıyorum. Ben bu konuyu Turizm bakanlığına şikayette bulanacağım" dedi.
Ergani Haber gazetesi olarak şunu demek istiyoruz; Bu ilçenin yazarları var, çizerleri var bu ilçenin tarihini bilenler var. Gazetemizin bir rüya gördüm köşesinde dile getirdik. Güncellenen dergide sadece resimler değişecek
ilçemizi tanımayan birileri gelip Ergani'nin tarihini yazarak para kazanacak. 
2012 yılında çıkartılan bu kitapta 2018 yılın da Ergani'nin tarihinde değişen bir şey olmadı. Makam dağı Hilar'a gitmedi Hilar makam dağıyla yer değiştirmedi. Tarih ve coğrafya hep yerinde kaldı . Güncellenen dergide sadece resimler değişecek
Ergani Haber gazetesinde 2012 yılında çıkan haber 
DALGA GEÇER GiBi..
Ergani Kaymakamlığı tarafından özel bir ajansa yaptırılan Ergani'nin tanıtımı için yayımlanan kitabın içeriğinde bulunan birçok bariz hata tepkilere neden oldu. "On Bin Yıllık Tarihin Tanığı" başlığıyla, Erganili araştırmacı- yazar Müslüm Üzülmez'in "On Bin Yıllık Tarihin Tanığı Hilar" kitabının ismiyle de bire bir benzerlik gösteren kitap, birçok eksik ve yanlış bilgiyi içinde barındırıyor.
Özel bir ajans tarafından hazırlanan Ergani tanıtım kitabında özellikle Makam Dağı'nın sönmüş bir volkanik dağ olduğu tespiti ile Makam Dağı yerine başka bir yerin fotoğrafının kullanılması gibi birçok bariz hata, tepki çekti. Vatandaşlar; ilçenin tanıtımı noktasında hazırlanan, ilçenin muhteviyatında bulunan temel öğelerin iyi araştırılmadan, tamamen internet dökümü ile özensiz bir şekilde hazırlanarak, yanlış ve yanıltıcı bilgi ve fotoğraflarla dolu bu yayının ciddiyet ve özenden uzak olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdiler.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak