Advert

'Savunma ve iddianame' kitabını çıkardılar

'Savunma ve iddianame' kitabını çıkardılar
Bu içerik 4047 kez okundu.
12 Eylül darbesinde Rızgarî ve Alarızgarî davasından dolayı yargılanan ve Diyarbakır 5 Nolu Askeri Cezaevinde yatan Mehmet Şah Özgül, Nuri Aslan, S. Muhlis Erdem ve Süleyman Güney adlı 4 arkadaş, "Savunma ve iddianame Rızgarî ve Alarızgarî Davası" adlı 291 sayfalık bir kitap çıkardı.
Kitabın yazarlarından M. Şah Özgül, "Bizler, dedelerimizin vasiyetine uymayı ve onların yolunda yürümeyi şeref bildik. Dedelerimizin siyasi mirasçıları olarak, onların kemiklerini sızlatmamak adına sömürgeci faşist diktatörlüğün mahkemelerinde teslimiyeti değil direnişi esas aldık. Diyarbakır 5 Nolu Askeri Cezaevindeki baskıların hüküm sürdüğü, kağıt ve kalemin yasak olduğu bir ortamda, yardımcı bir kaynak olmadan sadece belleğimizdeki bilgilerle yazdığımız bu savuma ile tarihe bir not düşürmeyi amaçladık.
"iMKÂNSIZI BAŞARDIK"
12 Eylül sömürgeci faşist diktatörlüğün, ideolojisinin pratikleştiği bir alan olan Diyarbakır 5 Nolu Askeri Cezaevinde uygulanan, insanın dayanma gücünü maksimum düzeyde zorlayan ağır işkence koşullarında, bu savunmayı yazıp mahkemeye çıkarmak imkansızı başarmak demekti.
Bizler bu imkansızı başardık. Genç yaşlarımıza rağmen, tarihin bize yüklediği sorumluluğun bilinci ile bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştık. " diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak