Advert

EBRU SANATI BAŞA–RTAœSAœ iLE BULUŞTU

Ergani A‡ok Amaçlı Toplum Merkezi (A‡ATOM)'da faaliyet gösteren Ebru kursunda kursiyerler, geleneksel Türk el sanatlarından olan Ebru sanatını kumaşa uygulayarak, başörtüsü ve fular gibi kişiye özel hale getirdiler

EBRU SANATI BAŞA–RTAœSAœ iLE BULUŞTU
Bu içerik 3376 kez okundu.
 ipek kumaş üzerinde yapılan denemelerden olumlu netice aldıklarını belirten ÇATOM Sorumlusu Mine Solmaz, Ergani'de ilk kez üretilen bu çalışmanın kapsamının genişletileceğini söyledi.
Ebru sanatının başörtüsü ve fular ile kadınların üzerinde hayat bulması için çalıştıklarını belirten ÇATOM Sorumlusu Mine Solmaz; "Kursiyerlerimiz, ebru sanatını daha geniş bir çerçeveye yayarak ipek eşarplarda denemeye başladı. Bu deneyimiz başarılı oldu ve bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kaymakamlığımız ve Halk eğitim merkezimizin destekleriyle 13 kursiyerimizle birlikte ilk etapta eşarp ve fularlara ebru sanatını uygulayarak bir ilke imza attık. Üretimlerimizi gerek piyasada gerekse sipariş üzeri değerlendirerek geniş bir Pazar elde etmeyi hedefliyoruz. Pazarladığımız ürünlerden elde edeceğimiz gelirleri de hem kursiyerlerimize katkı olarak sunacak hem de yeni ürünler oluşturmak için kaynak sağlayacağız" diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?