Advert

1.Ergani Kültür ve turizm A‡alıştayı düzenlendi

Ergani Kaymakamlığıç™nca hazırlanan ve Karacadağ Kalkınma Ajansıç™nın desteklediği çœErgani Kültürel Mirasını araştırıyorç projesi kapsamında 1. Ergani Kültür ve Turizm A‡alıştayı düzenlendi.

1.Ergani Kültür ve turizm A‡alıştayı düzenlendi
Bu içerik 3415 kez okundu.

Ergani ilçesi’ndeki bir düğün salonunda düzenlenen Çalıştaya, Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Ergani’deki kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Çalıştay’ın açılışında konuşan Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Ergani’nin 10 il’den büyük bir nüfusa sahip olduğunu ifade ederek, “Aynı zamanda kadim bir şehrimiz. Hatta Yusuf Kenan Haspolat hocamız Ergani’nin tarihi araştırırken, Hz. ibrahim Ergani’liymiş. Hocamız bu sözlerinin arkasında duruyor. Ergani tarihi bir kent. M.S. 6500 çaöyünü, Hilar mağaraları var.

Yine Ergani’de 10 tane sahabenin meftun olduğu belirtiliyor. Ergani’yi inanç turizmin merkezi yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Kaymakam Yonsuz’un konuşmanın ardından Çalıştay’da, proje çerçevesinde yapılan anket çalışması anlatıldı. Anket değerlendirmesinin ardından Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Kenan Haspolat, Ergani’deki tarihi ve turistik alanlarının yer aldığı bir slayt gösterisi yaptı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?