Advert

YILMAZ; çœTARiHi DEĞERLERiMiZE SAHiP A‡IKMALIYIZç

Tarihi Hilar mağaralarında incelemelerde bulunan ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, hiç kimsenin, insanoğlunun medeniyetine beşiklik etmiş tarihin bu en önemli mirasını istismar etmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

YILMAZ; çœTARiHi DEĞERLERiMiZE SAHiP A‡IKMALIYIZç
Bu içerik 4222 kez okundu.

 

Hilar’a tezek dökülmesinin gündeme gelmesinin ardından il Valisi Mustafa Toprak’ın bizzat bu konuyla yakından ilgilenerek talimat verdiğini belirten Kaymakam Yılmaz, büyük bütçelerle tarihi mekânda hayata geçirilen projeler konusundaki soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

            Ergani’de genel anlamda yürütülen tadilat ve restorasyon çalışmalarında Vali Toprak’ın yanı sıra kendisinin de hassasiyet gösterdiğinin altını çizen ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, milyonlarca lira harcanarak Çayönü ve Hilar’ın turizme kazandırılması için yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alınmadığını müşahede ettiklerini söyledi. Gelinen noktada Hilar’da cereyan eden “tezek” vakası konusunda gereğinin yapıldığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, Hilar’da Müze Müdürlüğü bünyesinde görevli personelleri sert bir dille uyararak, tarihi mekânda bir kez daha bu tür münferit bir olay tekrarlandığı takdirde görevli personellerin görevden alınması için gereğini yapacaklarını söyledi. Hilar ve Çayönü’nün bunca zaman ihmal edildiğini vurgulayan Kaymakam Yılmaz; “Projeler çerçevesinde yürütülen çalışmalarla ilgili Valiliğimizin yürüttüğü soruşturma sürmektedir. Biz bu arada Müze Müdürümüzle görüşerek, projenin tamamlanarak bize devredilmesini talep ettik. Tabi Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda burada nasıl bir çalışma yapacağı konusunda bir karar vereceğiz. Gerekirse alanı güvenlik şeridi çekmek suretiyle kontrol altına almayı düşünebiliriz. Ancak burada en önemli konu, bu tarihi alanda yaşayan vatandaşlarımızın bu tarihi değere sahip çıkmasıdır. Ben hafta sonu da buraya gelip, birçok vatandaşımızın buraya gelerek ziyaret ettiklerini gördüm. Dolaysıyla bu tarihi değerin kıymetini bilmeli ve korumalıyız” şeklinde konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi