Advert

Kürtçe, Zazaca Okul öncesi set çıktı

Kürtçe ve zazaca Kulilk adlı okul öncesi set yayınlandı.

Kürtçe, Zazaca Okul öncesi set çıktı
Bu içerik 3713 kez okundu.
Aynur Özbay tarafından hazırlanan Kürtçe ve zazaca okul öncesi set çıktı. “Kulilk”  seti 5-6 yaş çocuklar için hazırlanmış ve 5 kitaptan oluştuğunu belirten Aynur Özbay, Yayın hayatına bir yıl önce Amed’de başlayan ve sadece çocuk eğitimine yönelik kitaplar yayınlayan HiVA yayınevi çalışmalarıyla çıktı. Türkiye’de ilk olarak yayınlanan Kürtçe ve Zazaca Kulilk adlı okul öncesi set sayesinde çocuklar kavramları öğreniyorlar. Her 5 kitap 180 sayfadan oluştuğunu söyledi. 
Çocukların okula alışmalarını sağlamak için hazırlanan bu kitap sayesinde, çocuklar farklı çizgi ve boyama etkinlikleriyle parmak kaslarını geliştirdiğini belirten Özbay, Kitapların resimleri Qerberk tarafından çizildi. Bütün okul öncesi kavramları basitten karmaşığa doğru sıralandığını söyledi. 
Aynur Özbay Kimdir?
1983 yılında Ergani’de doğdu. ilk ve orta öğretimini Ergani’de tamamladı. Liseyi Diyarbakır Muaazez Sümer Çocuk gelişimini okudu. Dicle Üniversitesi okul öncesini bölümünü bitirdikten sonra 9 yıl Anasınıfı öğretmenliği yaptı. Şuan Bağlar Belediyesinde okul öncesi çocuklara eğitim dersi vermektedir. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?